Vyzerá to tak, že Apple nám túto jeseň bude dávkovať svoje novinky postupne. Kým iPhone a spolu s ním Apple Watch a novú líniu iPadov predstaví už o pár dní (7. septembra), na predstavenie novej línie MacBookov si budeme musieť počkať do októbra. Podľa Bloombergu sa dočkáme nových Pro i Air verzií, ale tiež samostatného 5K monitora, na ktorého vývoji participuje aj juhokórejská spoločnosť LG. 

apple_macbook_pro_2_nowat

Pro verzie majú prísť s rýchlejšími procesormi, USB-C konektormi s rozhraním Thunderbolt 3 a najmä novým dotykovým OLED panelom, ktorý nahradí funkčné klávesy. Čo sa týka najlacnejšej línie Air, takisto pribudnú multifunkčné konektory typu USB-C, no na vylepšenie displejov si budú musieť počkať a s veľkou pravdepodobnosťou ostanú na doterajšom rozlíšení 1366 × 68 pri 11-palcovej verzii, respektíve 1440 × 900 pri 13-palcovom vyhotovení. Stolové iMacy majú prísť s inováciou predovšetkým v oblasti grafiky, ktorú pre Apple dodá AMD.

Apple má v októbri predstaviť aj nový monitor. Stiahnutie, už predsa len trochu zastaralého, Thunderbolt Display z oficiálnych kamenných predajní aj online Apple Storu, indikuje, že sa chystá jeho nástupca. Ten by mal prísť oproti predchodcovi s výrazne lepším, 5K rozlíšením (5120 × 2880, ako aktuálne najdrahší iMac).

Či už plánujete nákup nového laptopu, stolového počítača, alebo monitora, budete si mať z čoho vybrať. A možno, ak aj nič z toho neplánujete a nový hardware nepotrebujete, ako to už u Apple býva zvykom, proste neodoláte. Alebo radšej siahnete po zľavnených minuloročných verziách?

Zdroj: Bloomberg

Autor: Ján Pápay