Potvrdzujú to interné dokumenty spoločnosti.

Tieto dokumenty boli odhalené na prebiehajúcom súdnom pojednávaní. Žaloba na spoločnosť Apple bola podaná vo veci poškodenia dotykovej plochy obrazovky v dôsledku ohnutia.

Podľa týchto dokumentov Apple vedel, že modelový rad iPhone 6 je niekoľko násobne náchylnejší na ohnutie, než predchádzajúce modely.

Podľa súdnych dokumentov, vnútorné testy spoločnosti Apple zistili, že iPhone 6 mal o 3,3-krát väčšiu pravdepodobnosť ohnutia oproti iPhonu 5S, pričom iPhone 6 Plus bol až o 7,2-krát náchylnejší na poškodenie.

Pre pripomenutie sa musíme vrátiť do roku 2014, kedy Apple zužoval globálny problém „Bendgate“, ktorý strašil používateľov iPhonov 6 a 6 Plus. Tým sa pri nosení vo vreckách nohavíc zariadenia ohýbali. Apple sa k celej kauze vyjadril, že sa jedná o zriedkavý jav. Problémy s ohnutými iPhonmi sa pritom vyskytovali aj naďalej.

Neskôr sa na iPhony 6 a 6 Plus rozšírila „choroba dotyku„, kedy dotyková obrazovka zlyhala v dôsledku chyby v konkrétnych čipoch na základnej doske, čo viedlo k teóriám o fyzickom poškodení, ktoré súviselo práve s ohýbaním.

Apple neskôr začal robiť vnútorné zmeny v konštrukčnom riešení iPhone 6 a 6 Plus, pridávajúc extra epoxidáciu na posilnenie oblasti pod týmito čipmi. To sa udialo v máji 2016. Aj napriek tomu Apple stále odmietal verejne priznať, že iPhone 6 a 6 Plus mali problémy s ohýbaním.

Pozrite si video z testu odolnosti iPhonu 6 Plus:

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Samsung inšpiruje: Galaxy S9 nahradí váš spomalený iPhone

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.