Headset Apple Vision Pro sa začne predávať v USA so zaujímavou cenou.

Predstavenie headsetu pre zmiešanú realitu od spoločnosti Apple prebehlo ešte v lete minulého roka. V tomto čase sa však nezačal headset aj okamžite predávať, keďže jeho uvedenie na trh sa očakávalo až začiatkom roka 2024. A tento čas nastal, prelomový headset sa objavil v oficiálnej upútavke spoločnosti Apple, ktorá Vision Pro predstavuje spolu s jeho oficiálnou cenou a dátumom začiatku predaja. Okrem toho však postupne vstupujeme do fázy predpredaja, keďže novinka bude mať pomerne zaujímavú cenu.

Headset Apple Vision Pro bude slúžiť na priestorovú prácu s aplikáciami, pričom bude podporovať až viac ako 1 milión aplikácií určených pre iOS a iPadOS. Ako sa teraz dozvedáme, začiatok predaja novinky od spoločnosti Apple začne už 2. februára a predobjednávky začnú o niekoľko dní skôr.

Apple Vision Pro oficiálne v predaji

Predaj headsetu pre zmiešanú realitu od Applu v USA spôsobí revolúciu v tom, ako ľudia využívajú technológie. Tento headset vstúpi do predpredaja už budúci týždeň, teda 19. januára a jeho cena bude 3499 amerických dolárov. Apple naň upozorňuje zaujímavou upútavkou, ktorú zverejnil na platforme YouTube.

Prostredníctvom tohto headsetu budú používatelia môcť hrať hry, ktoré sú prístupné v rámci služby Apple Arcade v priestore, zároveň zmeniť spôsob, akým komunikujú prostredníctvom služby FaceTime a profitovať z ďalších služieb. Komunikácia prostredníctvom FaceTime bude pritom skutočne zaujímavá, nakoľko obraz budete môcť vidieť okolo seba v reálnej veľkosti a Spatial Audio pomôže tomu, že zvuky bude možné počuť tak, ako keby ste sa nachádzali v danom priestore hovoru.

Šošovky budú v predaji za dodatočný poplatok

Ľudia, ktorí budú na využívanie tohto headsetu potrebovať aj šošovky, si ich môžu dodatočne dokúpiť za 99 dolárov. Táto cena však bude platiť len pre šošovky na čítanie zatiaľ čo šošovky na predpis budú stáť 149 dolárov. Oba druhy sa budú dať kúpiť len online a pri šošovkách na predpis platí, že musí ísť o platný predpis. Navyše, nie všetky budú akceptovať. Apple v tomto prípade spolupracuje so spoločnosťou ZEISS, ktorá pomôže používateľom získať ostrý a jasný obraz.

Dostupnosť Apple Vision Pro bude zatiaľ len v USA no očakáva sa, že neskôr sa rozšíri aj do krajín ako Spojené kráľovstvo, Kanada alebo Čína. Zatiaľ však nie je známe, kedy Apple k takémuto kroku pristúpi.

Zdroj: techcrunch.com, theverge.com, YouTube, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.