Ich predstavenie sa už blíži.

Spoločnosť Apple už testuje počítače Mac s novou generáciou svojich čipov M3. Tvrdí to analytik s kontaktmi v ústredí Apple Mark Gurman z agentúry Bloomberg.

Ide konkrétne o 13-, 14-, 15- aj 16-palcové notebooky MacBook Air a Pro, desktopy Mac a aj all-in-one zariadenia iMac. Gurman dodáva, že medzi nimi môže byť aj Mac Mini.

Podľa Gurmanových zdrojov jeden z testovaných Macov s čipsetom M3 obsahuje osemjadrový procesor spolu s desaťjadrovou grafickou časťou a 24 GB pamäte RAM. Samotný osemjadrový procesor pozostáva zo štyroch výkonných jadier a štyroch vysokovýkonných jadier.

Gurman sa tiež domnieva, že Apple zvýši počet jadier v modeli M3 Pro na 12 procesorových a 18 grafických. Odhaduje tiež, že M3 Max by mohol mať až 14 procesorových jadier a dokonca viac ako 40 grafických jadier.

Čipset M3 bude treťou generáciou vlastnej platformy Apple, ktorá nahradila čipy od Intelu. Založená bude na 3 nm výrobnom procese a klasicky prinesie vyšší výkon pri zníženej energetickej náročnosti.

Očakáva sa, že spoločnosť Apple predstaví nové počítače Mac s týmito čipmi až niekedy v poslednom štvrťroku 2023 a ďalšie potom v roku 2024.

Zdroj: Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.