Odstraňuje problémy s Bluetooth konektivitou a ďalšie nedostatky.

Apple vydal aktualizáciu operačného systému macOS Big Sur na verziu 11.2. Nová verzia rieši viacero nedostatkov – konkrétne sa spomína oprava problému s Bluetooth konektivitou MacBookov a Macov s procesorom Apple M1, ktorá sa prejavovala samovoľným odpájaním od príslušenstva či slúchadiel AirPods.

Apple okrem zlepšenia Bluetooth konektivity opravil čiernu obrazovku externého displeja, keď ste ho k Macu mini s procesorom M1 pripojili pomocou HDMI-na-DVI adaptéra, zlyhanie pri ukladaní úprav Apple ProRAW fotiek či samovoľné vypínanie iCloud Drive zložky v špecifických prípadoch. Big Sur 11.2 opravuje aj problém s neodomykaním systémových nastavení či nezobrazením ikony zemegule na klávesnici.

Apple v poznámkach pre novú verziu neuvádza, či opravuje aj bug, ktorý spôsobuje samovoľné zobrazenie šetriča obrazovky na Macoch a MacBookoch s procesorom Apple M1, resp. nemožnosť vytvoriť si používateľský profil po obnovení týchto počítačov do továrenských nastavení – tieto dva nedostatky sme si dodatočne všimli počas nášho testovania MacBooku Air M1.

Aktualizácia na Big Sur 11.2 má v prípade MacBooku Air s procesorom M1 veľkosť 4,18 GB. Stiahnuť si ju môžete cez Systémové nastavenia – Aktualizácia softvéru.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

MacBook Air (M1): Teraz je ten správny čas na kúpu MacBooku (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit