Aktualizácia platí pre všetky zariadenia využívajúce starý iOS 12.

Ide o aktualizáciu, ktorú Apple vydal výnimočne z dôvodu jej závažnosti v module WebKit. Tento operačný systém už je na niektorých zariadeniach posledný, ktorý sa do nich dal nahrať a používatelia nemajú možnosť aktualizovať na vyššiu verziu.

Znamená to ale, že podpora aj pre tieto telefóny a tablety nezostala na bode mrazu. Apple tak spolu so Samsungom patria firmy, ktoré sa skutočne o svoje telefóny starajú aj nad rámec podmienok používania a svojich „povinností“.

Konkrétne ide o zariadenia iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 a iPod touch (6. generácia). Finálna aktualizácia je označená ako iOS 12.5.6 a má veľkosť 275 MB.

Firma má štatistiky používania svojich zariadení a na trhu ich je pravdepodobne mnoho na to, aby ich ignoroval. WebKit je súčasť systému, na ktorú sú naviazané ďalšie aplikácie a procesy. Niečo podobné používa aj Google vo svojom Androide.

Možno ste si to všimli sami pri aktualizácií iných aplikácií a WebKit sa z času na čas aktualizuje s nimi. Jeho veľkosť býva niekoľko megabajtov a počas inštalácie vám „zhodí“ aj iné aplikácie, napríklad otvorený Gmail. To z dôvodu využívania knižníc WebKitu.

Apple hovorí, že chyba, ktorú opravili by mohla viesť k spusteniu škodlivého kódu z webových stránok a upozornil na ňu anonymný výskumník. Je možné, že aktualizáciu už máte. Skontrolujte si ju cez Nastavenia – Všeobecné – Aktualizácia softvéru.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.