Takýto výsledok nečakal nikto.

Apple vymení počas jedného roka štandardne 1 až 2 milióny batérií iPhonov. V roku 2018 ich však vymenil až 11 miliónov, čo je množstvo, aké pravdepodobne nečakal ani Tim Cook.

Dôvod obrovského záujmu spočíva vo výhodnej cene 29 dolárov, ktorú Apple ponúkal počas minulého roka kvôli kauze s umelým spomaľovaním výkonu iPhonov. Používatelia to využili a v kombinácii s dobre odladeným operačným systémom iOS 12 často zisťovali, že im postačuje aj ich aktuálny smartfón a nemusia kupovať nové zariadenie.

Môže to byť iba náhoda, avšak Apple prestal minulý rok zverejňovať predajné výsledky iPhonov a nedávno znížil predpokladané tržby na prvý kvartál aktuálneho roka. Objavili sa aj správy o zlacňovaní iPhonov na niektorých trhoch, horších predajoch a agresívnom marketingu Applu v snahe zvýšiť predaje nových modelov.

Všetko teda naznačuje, že predaje noviniek nenaplnili očakávania a pri pohľade na množstvo vymenených batérií – môže to byť jeden z dôvodov.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Apple priznal, že úmyselne spomaľuje staršie iPhony

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit