Druhá generácia Apple Watch bude používať technológiu „One Glass Solution”. Zmenší sa hrúbka displeja, ale veľkých dizajnových zmien sa nedočkáme. 

Hodinky Apple Watch prídu na trh v druhej polovici tohto roka, potvrdil to predstaviteľ spoločnosti TPK Holding, ktorá okrem iných firiem pre Apple vyrába displeje.

Výroba nových dotykových panelov je o niečo náročnejšia ako firma pôvodne predpokladala, ale štart predaja Apple Watch 2 to údajne neovplyvní. Niektoré zdroje hovoria o tom, že sa tak stane už v septembri počas predstavenia nového iPhone 7.

Zmena technológie na One Glass Solution prinesie celkové zníženie hrúbky hodiniek, resp, umožní to Apple zabudovať do nových hodiniek batériu s vyššou kapacitou či pridať nový hardvér ako je GPS alebo LTE anténa.

Apple-Watch-apps_nowat

Analytici hovoria aj o tom, že Apple Watch 2 bude mať aj ďalšie vylepšenia „pod kapotou“. Skutočne veľká zmena pre Apple Watch 2 však príde až v roku 2017, kedy sa očakávajú hodinky so zmeneným dizajnom, oveľa výkonnejšou batériou a pribudnú aj ďalšie snímače.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.