Spoločnosť od majiteľa hodiniek požadovala, aby o incidente mlčal.

Hodinky Apple Watch 7 boli predstavené v roku 2021. Odvtedy sa stali užitočným pomocníkom pri športovaní alebo pri sledovaní zdravotných funkcii veľkého počtu používateľov. Rovnako majú zásluhu za včasné odhalenie zdravotných problémov, čo niektorým používateľom dokonca zachránilo život.

Tentokrát ich používateľ síce skončil v nemocnici, ale bolo to z iného dôvodu. Hoci v technologickom svete nejde o nič výnimočné, v prípade produktov spoločnosti Apple nie sme na niečo podobné zvyknutí. Hodinky Apple Watch 7 vybuchli po tom, čo sa prehriali a začal z nich vychádzať dym.

Portál PhoneArena uviedol, že majiteľ hodiniek začal pri ich používaní pociťovať zahrievanie viac ako zvyčajne. Vzápätí si všimol, že zadná strana hodiniek praskla a na displeji sa zobrazilo upozornenie, že “teplota hodiniek je príliš vysoká a bude potrebné ich vypnúť, aby sa ochladili”. 

Apple Watch 7 zhoreliZdroj: PhoneArena
Dymiace Apple Watch 7

Majiteľ hodiniek ihneď kontaktoval spoločnosť Apple, ktorá začala incident riešiť. Operátor podpory používateľovi povedal, aby sa hodiniek nedotýkal, pokým ho nebude spoločnosť opäť kontaktovať. Nasledujúci deň však bola situácia ešte horšia. Hodinky sa stále nepodarilo ochladiť, pričom tie boli ešte horúcejšie, v dôsledku čoho praskol aj displej. V tomto momente prichádza pomerne nešťastné rozhodnutie majiteľa hodiniek odfotiť ich priamo z ruky. 

Hodinky začali vydávať praskavý zvuk, po čom majiteľ hodiniek už tušil, že je zle a snažil sa ich vyhodiť z okna. To však nestihol a horiace hodinky skončili na jeho sedačke. Po tomto incidente sa majiteľ hodiniek rozhodol vyhľadať lekársku pomoc kvôli obavám, že sa otrávil olovom. Našťastie sa tak nestalo, keďže hodinky Apple Watch 7 neobsahujú také množstvo olova, ktoré by otrávilo človeka.

Po ošetrení majiteľ hodiniek opäť kontaktoval Apple. Spoločnosť ho informovala, že jeho prípad má „najvyššiu prioritu„, a že sa mu ozve tento pondelok. Nestalo sa tak, pričom Apple sa mu ozval až v stredu. Hodinky boli odvezené do laboratória spoločnosti Apple, aby sa zistilo, čo spôsobilo ich poškodenie.

Apple dokonca od majiteľa hodiniek požadoval podpísanie dokumentu o mlčanlivosti, čo odmietol. Namiesto toho svoju skúsenosť zverejnil.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.