Doteraz boli dostupné Jailbreaky najmä pre iPhony a operačný systém iOS.

Populárne inteligentné hodinky Apple Watch sa konečne dočkali Jailbreaku. Ten umožňuje skúseným používateľom narábať s operačným systémom v hodinkách viac, než si štandardne želá spoločnosť Apple, ktorá neumožňuje vo svojich operačných systémoch prístup k systémovým súborom. Jedným z dôvodov, prečo to neumožňuje je aj možné poškodenie zariadenia.

Za Jailbreakom stojí vývojár vystupujúci pod prezývkou tihmstar, ktorý ho zverejnil v repozitári na GitHube. Veľkým mínusom tohto Jailbreaku je to, že funguje iba s najnovšou treťou sériou hodiniek Apple Watch a operačným systémom watchOS 4.1. Prechádzajúce série aj verzie watchOS sa tak podpory nedočkali. Tihmstar zároveň oznámil, že nehodlá vyvíjať ďalšie verzie Jailbreaku. 

V budúcnosti by Jailbreak pre watchOS mohol umožniť napríklad vytvárať vlastné motívy či úpravy rozhrania systému. Nateraz však treba myslieť na to, že Jailbreak je určený iba skúseným používateľom, ktorí s ním vedia narábať, keďže pri jeho použití sa riskuje poškodenie zariadenia.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Najnovšia vizualizácia 11-palcového iPadu Pro a štvrtej generácie Apple Watch