Apple Watch Series 2 predstavené minulú stredu prichádzajú s viacerými užitočnými funkcionalitami, ktoré v prvej generácii inteligentných hodiniek od Apple absentovali.

Sú výkonnejšie vďaka dvojjadrovému procesoru Apple S2, displej je dvakrát jasnejší, sú skutočne vodotesné až do neuveriteľných 50 metrov pod vodou a hlavne majú zabudovaný GPS modul. Novinky privítajú najmä športovci, ktorí tak už nebudú nútení pre trackovanie svojho behu či cyklotúry spájať hodinky so svojim iPhonom a nosiť telefón na šport so sebou. Na svoje si majú prísť aj plavci, ktorý chcú mať detailnejší prehľad o svojom tréningu z hľadiska rýchlosti i vzdialenosti.

applewatchta_nowat

Mobil ešte stále nedokážu nahradiť

Vyzerá to tak, že Apple v nás chce zbudiť dojem skutočne plnohodnotného fitness zariadenia. V porovnaní s konkurenčnými Samsung Gear S3 Frontier však postrádajú jednu dôležitú funkciu, ktorou je LTE konektivita. Tá, v kombinácii so vstavaným reproduktorom a mikrofónom, umožní úplné „odstrihnutie sa“ od smartfónu s možnosťou telefonovania aj v situácii, kedy pri sebe svoj telefón nemáte. To sa môže zísť, či nie? A to ešte nehovoríme o streamovaní hudby, ktoré bez dátovej konektivity nie je možné, no mnoho bežcov by ho určite uvítalo. Z Apple Watch druhej generácie ale je možné realizovať po prvotnom spárovaní s iPhonom realizovať mobilné platby. Podobne zaplatíte aj s Gear S3. Ani Apple Pay ani Samsung Pay zatiaľ na Slovensku žiadna banka nepodporuje.

Jedným dychom však treba doplniť, že pri Gear S3 sa v podstate ide o podporu technológie eSIM (embedded SIM), ktorá bude nástupcom SIM kariet aké poznáme dnes. Ide o SIM kartu, ktorá je priamo zabudovaná v zariadení a jej výhodou je prakticky okamžité prepínanie medzi sieťami rôznych operátorov bez potreby vkladania a vyberania rozličných SIMiek. Bohužiaľ, eSIM na Slovensku a ani v Európe zatiaľ žiadny operátor nepodporuje. Zatiaľ sa o podpore tejto perspektívnej technológie len vedú rokovania.

A čo vy? Využívate inteligentné hodinky? Ktorý zo spomínaných modelov by ste na svojej ruke videli radšej?

Zdroj: Appy-Geek

Autor: Ján Pápay

Značky: