Posledná veľká aktualizácia pre Apple Watch so sebou priniesla množstvo noviniek, ktoré sú mnohým používateľom neznáme, rovnako ako ikona človiečika so zdvihnutou rukou.

Niektoré funkcie sú tu už dlhšie, no nejakým spôsobom sa nedostali do povedomia používateľov, čo je škoda. Jednou z takých funkcií je aj „čas v škole“, ktorá jasne napovedá, pre koho bude určená. Ikona teda znázorňuje žiaka so zdvihnutou rukou, ktorý sa sústredí a nerieši počas vyučovania Apple Watch :). Táto funkcia je primárne určená pre žiakov/študentov, ale aj ich rodičov, ktorí vedia túto funkciu spravovať vzdialene.

Apple Watch

Apple Watch

Čo je úlohou tejto funkcie? Čas v škole zablokuje aplikácie + komplikácie a aktivuje režim nerušiť. Tento režim však vedia obísť tiesňové hovory a hlásenia, čo je dôležité. Čas v škole môžete jednoducho ukončiť otáčaním Digital Crown (korunky). Keď je funkcia aktívna, tak sa na hodinkách zobrazuje iba jednoduchá grafika času a dátumu.

Výhodou je, že túto funkciu môžu vzdialene konfigurovať aj rodičia, ktorí majú v správe inteligentné hodinky svojich detí. V rámci vzdialenej konfigurácie je možné nastaviť presné časy jednotlivých hodín alebo odkedy dokedy má byť táto funkcia aktívna. Pravdou však je, že dieťa vie tento režim kedykoľvek zrušiť, no rodič o tom bude vedieť.

Ak by sme mali k dispozícii Apple Watch s eSIM aj na Slovensku, tak by to dávalo ešte väčší zmysel. V tomto prípade je to skôr na samotnom žiakovi alebo študentovi, ktorý môže funkciu čas v škole využiť na to, aby ho hodinky rôznymi notifikáciami zbytočne nevyrušovali.

Prečítajte si aj:

iOS 14: Rozpoznávanie hudby integrované v ovládacom centre. Ako na to?

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE