Cloudové hranie zatiaľ nevyvolalo žiadnu revolúciu.

Aj niekoľko rokov po spustení viacerých cloudových herných služieb, veľa hráčov sa stále drží klasického hrania. Cloudové hranie je určite dobrá myšlienka, na ktorej začiatku stoja platformy ako napríklad Nvidia GeForce Now a Google Stadia. Hlavnou výhodou tejto formy hrania je to, že na hranie AAA titulov hráč nepotrebuje žiadny výkonný hardvér. Postačí mu dostatočne rýchle a stabilné pripojenie do internetu, ovládač a obrazovka. 

Pokiaľ si v rýchlosti zrekapitulujeme veľkých poskytovateľov cloudového hrania, tak jedna značka medzi nimi stále chýba. Aj keď Apple má vlastnú platenú hernú službu s názvom Apple Arcade, tak táto služba popiera základný princíp cloudového hrania, keďže je potrebné, aby si hráč každý jeden titul stiahol. 

Google Stadia je dostupná na Slovensku
Google Stadia je dostupná na Slovensku

Najnovšie však leaker Mark Gurman informuje, že Apple skutočne uvažoval o spustení vlastnej cloudovej hernej služby, ktorá by doplnila existujúcu službu Apple Arcade. Gurman ďalej uviedol, že spoločnosť túto myšlienku prehodnotila, ale rozhodla sa ju nerealizovať.

Gurman pritom aj uviedol, že keďže sa Apple v minulosti s touto myšlienkou cloudového hrania zaoberal, nie je vylúčené, že v budúcnosti spoločnosť svoje plány prehodnotí a nakoniec službu uvedie.

Dovtedy si môžete hry na svojom iPhone alebo iPade zahrať aj cez spomínanú službu Google Stadia.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.