Webová verzia je dostupná cez stránku iCloud.com.

Pokiaľ používate iPhone a ďalšie zariadenia značky Apple, potom pravdepodobne využívate aj jeho služby, ako sú kalendár, poznámky, pripomienky, či zálohovanie fotografií a súborov do cloudu. Synchronizáciu a zálohovanie všetkých týchto služieb zabezpečuje iCloud, ktorý je dostupný aj prostredníctvom webovej stránky icloud.com.

Webovú verziu služby iCloud ocenia najmä používatelia počítačov so systémom Windows, ktorí chcú pristupovať k dátam z Apple zariadení. iCloud.com sa dočkal veľkej aktualizácie v novembri 2022 a teraz po dvoch rokoch dostáva novú várku funkcií a zlepšení.

Tmavý režim a prispôsobenie pozadia

Apple vynovil dizajn webovej verzie iCloudu. Po novom ponúka tmavý režim a možnosť prispôsobiť si farbu pozadia. Na výber máte šesť farieb. Tmavý alebo svetlý režim sa automaticky prispôsobí nastaveniu vášho systému.

Apple takisto vynovil dizajn webového iCloud Kalendára, ale popravde, výraznejšie zmeny som si nevšimol. Jeho funkcionalita je v porovnaní s plnohodnotným kalendárom v systéme macOS výrazne obmedzená.

Služba iCloud Drive po novom ponúka rýchly prístup k súborom, ktoré s vami niekto zdieľa prostredníctvom novej karty Zdieľané.

Webová verzia služby iCloud.com dostala nové funkcieZdroj: TOUCHIT
Webová verzia služby iCloud.com dostala nové funkcie

Pohodlnejšia správa fotiek

Jednou z najlepších noviniek novej verzie webového rozhrania iCloud.com je rýchlejšia navigácia vo fotkách, ktoré máte zálohované vo vašom Apple účte. Vo webovom rozhraní pribudla nová ikona kalendára, pomocou ktorej sa môžete rýchlo dostať k fotkám z konkrétneho mesiaca a roka.

V rámci iCloud Fotiek môžete po novom cez web upravovať aj informácie o fotkách, ako je ich dátum a čas, názov, popis a lokalita, kde bola fotka zhotovená. Na karte Fotky na domovskej stránke si môžete odteraz zobraziť aj album.

Poznámky a pripomienky

Apple zlepšil webovú funkcionalitu aj pre aplikácie Poznámky a Pripomienky. Poznámky konečne podporujú pripínanie poznámok aj vo webovej verzii. Zároveň si môžete vybrať, aby sa pripnuté poznámky zobrazovali na karte Poznámky na domovskej stránke alebo aby sa nové poznámky pripínali priamo tam.

V prípade webovej verzie aplikácie Pripomienky je po novom možné vytvárať nové zoznamy pripomienok, aby ste mali úlohy usporiadané. Takisto môžete dokončovať opakujúce sa pripomienky.

Zdroj: iCloud, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit