Nedostatky neobchádzajú ani okuliare Apple Vision Pro.

Podľa webu MacRumors odvolávajúceho sa na sociálnu sieť Reddit, sa objavila ďalšia chyba na týchto okuliaroch s rozšírenou a virtuálnou realitou. Podľa obrázkov je vidieť, že na okuliaroch vzniká vlasová prasklina. Zaujímavosťou je, že k nej dochádza na rovnakom mieste, a to v časti, kde je zakrivenie skla najvýraznejšie. Je však pravdepodobné, že ide o výrobnú chybu niekoľkých málo kusov.

V správach niekoľkých používateľov týchto okuliarov sa uvádza, že prasklina vzniká bez akéhokoľvek namáhania alebo fyzického poškodenia. Nemalo by teda ísť o vznik praskliny po páde alebo nesprávnom používaní. K tejto chybe sa prihlásili používatelia, ktorí nechali okuliare pripojené na noc k externej batérii, ako aj tí, ktorí mali okuliare vložené v mäkkom puzdre. Jedna z teórií hovorí, že prasklina by mohla súvisieť s uťahovaním popruhov.

Naopak, nepredpokladá sa problém v súvislosti s batériou, keďže tá je mimo tejto náhlavnej súpravy. Napriek tomu sa tento problém nedá úplne vylúčiť, keďže elektronika je umiestnená v okuliaroch a tá by sa mohla prehrievať. Okuliare sú totiž stále zapnuté, aj keď v obmedzenom režime. Je to z dôvodu synchronizácie pošty, fotografií a ďalších dát. Úplné vypnutie súpravy sa deje, až keď sa nenosí 24 hodín.

Oprava predného skla stojí so službou Apple Care 300 dolárov v rámci spoluúčasti. Bez tejto služby by rovnaká oprava stála 800 dolárov. Niektorí používatelia s touto chybou okuliarov tvrdia, že vyžadovala zaplatiť poplatok za opravu. Prasknutie nebolo identifikované ako výrobná chyba zariadenia.

apple vision proZdroj: inphenite / Reddit

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.