Šialenstvo s Apple Vision Pro sa zrejme skončilo, zariadenia sa vracajú do predajní.

Začiatok predaja headsetu Apple Vision Pro so sebou prinášal veľké šialenstvo nielen v USA ale aj po celom svete. Ľudia so svojím headsetom trávili čas nielen doma, ale aj na verejnosti, v uliciach a podobne. Headset pritom prináša novú dimenziu používania elektroniky či už na pracovné a profesionálne účely, no aj na zábavu a voľný čas. Aj napriek skvelému štartu na trhu však zožal veľké množstvo kritiky.

Po úspechu na trhu ho ale používatelia hromadne vracajú do predajní v rámci 14-denného limitu od kúpy. Dôvody na vrátenie produktu sú rôzne, od problémov s používaním až po nenaplnenie očakávaní. Headset od spoločnosti Apple za 3500 amerických dolárov teda nie je pravdepodobne takou prelomovou novinkou ako sa pôvodne zdalo.

Apple Vision Pro sa vracia do predajní

Jedným z hlavných dôvodov, prečo používatelia vracajú headset Apple Vision Pro do predajní, je komfort. Nie každému totiž tento headset vyhovuje v rámci jeho vyhotovenia a zdá sa, že viacerým padá a nesedí riadne na hlave. Tu však treba rátať s tým, že každý z nás je iný a pokojne stačí aj nižšia pozícia nosa na to, aby headset nedokázal na hlave držať poriadne. Okrem toho sa však viacerí sťažujú aj na bolesti hlavy a nevoľnosti pri používaní.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Hmotnosť je podľa viacerých taktiež dôvodom, prečo headset vracajú v rámci 14 dní od kúpy, počas ktorých majú možnosť ho vrátiť. Produktový manažér magazínu The Verge tento headset vyskúšal taktiež a hlási, že jeho používanie mu spôsobilo prasknutie cievy v oku, pričom podobné problémy nahlásili aj ďalší. Tu ale treba spomenúť, že vysušenie očí či ich začervenanie sa dlhodobo spája s akýmikoľvek VR headsetmi.

Niektorí používatelia Apple Vision Pro však vracali do predajní s myšlienkou, že jednoducho nedokážu využiť headset naplno. Zatiaľ nedostatočná podpora aplikácií im neumožňuje hrať hry či využívať ho v rámci produktivity tak, ako by si predstavovali. Podľa nich teda Apple Vision Pro za 3500 amerických dolárov nevyužijú. Niektorí si však radšej počkajú na druhú generáciu headsetu, ktorý by mohol viaceré nedostatky vychytať a vyriešiť.

Zdroj: theverge.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.