Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ba rok od svojho uvedenia na trh oslavuje Aprilia RS 660 svoj prvý významný športový míľnik. Taliansky športový motocykel strednej kubatúry dosiahol úspech v USA, kde v sezóne 2021 dominoval v kategórii Twins Cup, vyhlásenej pre dvojvalce strednej kubatúry v rámci prestížneho amerického šampionátu MotoAmerica.

Na oslavu tohoto víťazstva predstavuje Aprilia na veľtrhu EICMA 2021 limitovanú špeciálnu edíciu (1500 číslovaných kusov) modelu RS 660 v celkom novej farebnej verzii „Stars and stripes“ inšpirovanej americkou vlajkou. Farebná schéma veľmi detailne vychádza zo špeciálnej grafiky motocyklu, na ktorom šampión kategórie Twins Cup Kaleb De Keyrel odjazdil závod na okruhu Vallelunga pri záverečnom kole seriálu Aprilia RS 660 Trophy, kam bol Kaleb pozvaný na počesť jeho významného víťazstva na americkej pôde.

Aprilia RS 660 Limited Edition sa v štandardnej výbave môže pochváliť tiež niektorými prvkami, použitými v závodnej verzii, ktorá ukázala svoju neporaziteľnosť v kategórii Twins Cup, kde získala 10 víťazstiev z celkových 13 pretekov.

Športový charakter modelu Aprilia RS 660 Limited Edition zvýrazňuje kryt sedla spolujazdca, ktorý ešte viac podčiarkuje štíhly design zadnej časti. Sedlo spolujazdca je súčasťou motocyklu, ktorý je aj v tomto prevedení homologovaný ako dvojmiestny.

Vyšší plexištít zaisťuje lepšiu ochranu jazdca pred náporom vzduchu na ceste aj na okruhu, a vo výbave nechýba ani software umožňujúci nastaviť quickshifter, po nenáročnej úprave mechaniky, na obrátené radenie. To znamená, že si podľa vlastných potrieb môžete nastaviť prevodovku podľa svojho – bez potreby meniť akékoľvek súčiastky – na cestnú alebo prevrátenú konfiguráciu. Ideálne riešenie pre občasné návštevy okruhu.

Sériové číslo motocyklu na embléme, ktorý zdobí palivovú nádrž, označuje, že ide o limitovanú edíciu 1500 kusov.

Víťazstvo Aprilie RS 660 v MotoAmerica

Aprilia RS 660 začala písať svoj vzrušujúci príbeh len niekoľko málo mesiacov po svojej premiére na americkom okruhu Big Sur v Kalifornii, ktorý patrí k najslávnejším na svete, a to v rukách Rennie Scaysbrooka, držiteľa rekordu na Pikes Peak s Aprilií Tuono V4. Taliansky dvojvalec stihol akreditáciu do kategórie Twins Cup práve včas, pred začiatkom sezóny 2021, a hneď obsadil prvé tri miesta v úvodnom závode na okruhu Road Atlanta. Bol to raketový štart a v niektorých ohľadoch dokonca nečakaný, nasledovaný víťaznou šnúrou: 10 celkových víťazstiev z 13 závodov, plus ďalších 16 pódiových umiestnení (9 druhých miest a 7 tretích miest) a 6 pole position. Prvé vynikajúce umiestnenie 1-2-3 sa opakovalo ešte na historickom okruhu Laguna Seca a v oboch závodoch v New Jersey.

Päť z celkových 10 víťazstiev vybojoval Kaleb De Keyrel, šampión kategórie Twins Cup 2021 v sedle svojej Aprilie RS 660, pripravenej tímom Robem Engineering. Ďalšie víťazstvo si pripísali Jody Barry, Cory Ventura, Anthony Mazziotto (dve víťazstva) a Tommaso Marcon. Aprilia RS 660 tak potvrdila, že je univerzálnym motocyklom, schopným vyhrávať na extrémne rozdielnych tratiach a s jazdcami rozdielnych jazdných štýlov.

Značky: