Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, renomovaný dodávateľ sieťových produktov a riešení pre múdru domácnosť, uvádza na slovenský na trh nový bezdrôtový router Archer NX200 s integrovaným 5G modemom, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval vysokorýchlostné a stabilné pripojenie pre domáce aj menšie kancelárske siete kdekoľvek, kde je dostupný mobilný signál 5G alebo LTE. Nový model je vybavený modernými technológiami, ktoré zaisťujú plynulý a rýchly internet pre všetkých užívateľov.

Podpora Wi-Fi 6 a 5G

Archer NX200 podporuje štandard Wi-Fi 6, čo umožňuje prenosové rýchlosti až 1,8 Gb/s. Tento významný rýchlostný skok oproti predchádzajúcim štandardom Wi-Fi zaručuje, že je možné pohodlne streamovať UHD videá, hrať online hry alebo vykonávať videohovory bez akéhokoľvek oneskorenia. Wi-Fi 6 tiež zlepšuje celkovú kapacitu siete, a tak môže byť pripojených súčasne oveľa viac zariadení bez toho, aby dochádzalo k zníženiu výkonu.

Bezdrôtový router Archer NX200 je vybavený dvojpásmovou technológiou, ktorá pracuje na frekvenciách 2,4 GHz a 5 GHz. Frekvencia 2,4 GHz poskytuje dlhší dosah signálu a rýchlosť 574 Mb/s, čo je ideálne pre základné úlohy, ako je prehliadanie webu či používanie e-mailu. Frekvencia 5 GHz naopak ponúka vyššiu rýchlosť 1 201 Mb/s a je vhodná pre náročnejšie aplikácie, ako je streamovanie, videokonferencie alebo hranie hier.

Žiadne nastavovanie, stačí len vložiť bežnú dátovú SIM kartu

Router sa k 5G sieti (v prípade jej nedostupnosti k 4G-LTE sieti) pripojí automaticky. Stačí na to bežná dátová SIM karta. V miestach, ako sú chaty, chalupy alebo iné pre tradičné širokopásmové alebo káblové inštalácie horšie dostupné oblasti, je také pripojenie ideálne. Je lacné a je k dispozícii okamžite. Často ho tiež využívajú stánkari či usporiadatelia rôznych akcií.

Dizajnovo nenápadný router o veľkosti 9,9 × 9,9 × 19 cm tak stačí postaviť na pevnú plochu, pripojiť ho k elektrickej sieti a začať surfovať. Vďaka svojim kompaktným rozmerom je možné aj jeho nenápadné ukrytie napríklad už na spomínaných verejných akciách.

Ďalšie možnosti využitia

Archer NX200 je kompatibilný s produktmi podporujúcimi technológiu EasyMesh, a tak umožňuje vytvoriť flexibilnú a cenovo dostupnú mesh sieť s jednotným heslom aj názvom Wi-Fi, ktorá zaistí bezproblémové pokrytie celej domácnosti. Takéto riešenie je ideálne na zbavenie sa takzvaných mŕtvych zón.

Gigabitový port WAN/LAN umožňuje routeru fungovať aj v režime tradičného bezdrôtového routera, ktorý je kompatibilný s káblovými, optickými a DSL modemami. Pokiaľ ho používatelia nastavia ako bezdrôtový router, 5G/LTE pripojenie zafunguje ako záložný variant, čo poskytuje dostatočnú záruku pre spoľahlivé a ničím neprerušované internetové pripojenie.

Kľúčové vlastnosti routeru TP-Link Archer NX200:

  • Podpora 5G siete s rýchlosťou sťahovania až 4,67 Gb/s
  • Rýchlosť až 1,8 Gb/s (1 210 Mb/s v pásme 5 GHz, 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz)
  • Podpora Wi-Fi 6
  • Plug&Play – využije 5G ihneď po vložení SIM karty
  • Kompatibilita s EasyMesh
  • Praktický dizajn

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/3g-4g-router/archer-nx200/

Značky: