Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ARCHOS, výrobca uceleného sortimentu zariadení mestskej mobility, rozširuje svoje portfólio o tri nové modely. ARCHOS Citee Connect, je prvá kolobežka používajúca Google Android OS, navrhnutá a vyrobená vo Francúzsku. Kolobežka je určená pre komunitu online zákazníkov. ARCHOS Citee Connect bude prvý raz predstavená verejnosti na veľtrhu MWC 2018 v Barcelone  (hala 6 – stojan B60), kolobežky ARCHOS Citee a ARCHOS Citee Power urýchlia a uľahčia svojím používateľom cestu za prácou a zábavou. Pre slovenských zákazníkov budú k dispozícii od apríla 2018 v doporučených koncových cenách  od 399,99 € vrátane DPH. ARCHOS Citee Connect sa začne predávať na Slovensku v lete  2018 s doporučenou koncovou cenou 499,99 € vrátane DPH.

Prvá ON-LINE elektrická kolobežka 

Navrhnutá a vyrobená vo Francúzsku, ARCHOS Citee Connect je prvá elektrická kolobežka využívajúca Google Android OS. Obsahuje veľký riadiaci panel s  obrazovkou s vysokým rozlíšením, ktorý má funkcie smartfónu. Panel obsahuje štvorjadrový procesor, 1 GB pamäte RAM a 8 GB pamäte ROM. Zariadenie používa operačný systém Google Android 8 („Oreo“).  5-palcový displej je chránený pred otrasmi a zlým počasím. Displej zobrazuje rýchlosť, prejdenú vzdialenosť a zostávajúcu úroveň batérie. Je pripojená do siete 3G, čím umožňuje užívateľovi prístup k aplikáciám a službám počas jazdy

Vysoký komfort používania

Kolobežka ARCHOS Citee Connect je vybavená ergonomickými rukoväťami a veľkými kolieskami (8,5 palca), ktoré sú odolné voči prerazeniu s  kotúčovou brzdou a inovatívnym zavesením nápravy. Jej 250W motor a 36V batéria umožňujú v mestských oblastiach dojazd viac ako 25 kilometrov. Životnosť batérie je zvýšená o 15% vďaka systému rekuperácie energie, ktorý automaticky dobíja akumulátor pri každom brzdení. Batériu je možné nabíjať veľmi pohodlne prostredníctvom dokovacej stanice, ktorá je k dispozícii ako doplnok.

Zdieľanie

Kolobežka je vybavená bezpečnostným zámkom, integrovaným do podvozku, ovládaným pomocou aplikácie nainštalovanej na riadiacom paneli. Takýmto spôsobom môže ARCHOS Citee Connect bezpečne zaparkovať kdekoľvek v meste. Kolobežku je možné  jednoducho zdieľať na diaľku prostredníctvom špecializovanej aplikácie na hostiteľskom smartfóne.

Francúzsky dizajn

S cieľom zabezpečiť najvyššiu úroveň kvality prevedenia a prispôsobeniu kolobežky dopravným podmienkam  v Európe a Európskych mestách, pripravujúcich sa na zavedenie elektrických kolobežiek rozhodol sa ARCHOS vyrobiť svoj ARCHOS Citee Connect vo Francúzsku.

ARCHOS Citee

Elektrická kolobežka ARCHOS Citee je kvôli nízkej hmotnosti a vysokej odolnosti vyrobená z hliníka. Používa veľké kolieska pre zabezpečenie väčšieho komfortu na cestách. Jednoduché ovládanie s tromi rýchlosťami, umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť 22 až 25 km/h. Ponúka vynikajúcu úroveň bezpečnosti zo zadnou kotúčovou brzdou a reflexnými pásmi po stranách. Jej zrýchlenie a spomalenie je možné nastaviť na riadidlách. Hmotnosť kolobežky je menej ako 12 kg. Na displeji sa zobrazuje rýchlosť a zostávajúca úroveň batérie. Maximálna doporučená záťaž je do 100 kg.

ARCHOS Citee Power

Elektrická kolobežka ARCHOS Citee Power je vhodná pre všetky typy ciest, povrchov a svahov, vrátane strmých. S veľkými 8,5 palcovými kolieskami poskytuje maximálny  komfort jazdy  s dvomi rýchlostnými stupňami, pomalým alebo rýchlym. Dosahuje maximálnu rýchlosť 25 km/h s dojazdom 18 až  22 km v závislosti od podmienok. ARCHOS Citee Power je bezpečná vďaka použitiu kotúčových bŕzd, pneumatík s protišmykovým povrchom, zadnému brzdovému svetlu a zvončeku na upozornenie o prítomnosti. Odolná s vysoko kvalitným hliníkovým rámom, skladná a  ľahko prenosná.  LED displej zobrazuje rýchlosť a zostávajúcu úroveň nabitia batérie.

ARCHOS Citee Connect bude prvý raz predstavená verejnosti na veľtrhu MWC 2018 v Barcelone  (hala 6 – stojan B60), kolobežky ARCHOS Citee a ARCHOS Citee Power urýchlia a uľahčia svojím používateľom cestu za prácou a zábavou. Pre slovenských zákazníkov budú k dispozícii od apríla 2018 v doporučených koncových cenách  od 399,99 € vrátane DPH. ARCHOS Citee Connect sa začne predávať na Slovensku v lete  2018 s doporučenou koncovou cenou 499,99 € vrátane DPH.

Značky: