Arlo je známy výrobca domácich bezpečnostných kamier a my sme otestovali ich najnovší produkt s označením Essential Indoor Camera v druhej generácii. Mimochodom, Arlo je firma so sídlom v Európe.

Nová generácia kamier ponúka viacero bezpečnostných funkcií, je to vlastne zariadenie typu 4 v 1. Výhodou je pomere nízka nadobúdacia cena, na druhej strane tie najlepšie funkcie sa viažu na predplatné Arlo Secure, ktoré je však voliteľné. Kameru na stráženie priestorov môžete dobre používať aj bez predplatného.

Ekosystém

Essential v 2 generácii poskytuje celý rad funkcií a výhodou je vysoké rozlíšenie 2K (2560 × 1440 px) v obraze. To vôbec nie je obvyklé, lepšie bezpečnostné kamery používajú rozlíšenie Full HD. Navyše, Arlo poskytuje celý ekosystém a jeho ďalšie produkty vzájomne spolupracujú – my máme v redakcii napr. inteligentný videozvonček Video Doorbell. Ak chcete ešte ušetriť, v ponuke pre Essential Indoor Camera je aj maximálne rozlíšenie 1080p. Všetky zariadenia od Arlo pritom dokážu fungovať aj samostatne.

Arlo Essential Indoore CameraZdroj: TOUCHIT.sk
Arlo Essential Indoor Camera

Základné funkcie

Essential Indoor Camera poskytuje najdôležitejšie funkcie v oblasti zabezpečenia domácnosti. Je to záznam videa pri výskyte určenej udalosti, monitorovanie zvuku, detekcia pohybu a tiež odstrašenie potenciálnych narušiteľov domácnosti. Celá inštalácia je veľmi jednoduchá, dve kamery v dodávke tohto zariadenia sa dajú ľahko položiť na podložku alebo pripevniť zvislo na stenu. Tiež tu existuje možnosť napájať vonkajšie kamery pomocou portu USB-C. Zorný uhol kamery je až 130°.

Jednoduchá inštalácia

Arlo Essential Indoor Camera naozaj stačí pripojiť do zásuvky a máte polovicu inštalácie za sebou. Do mobilného telefónu si nainštalujete aplikáciu Arlo Secure a následne stlačíte párovacie tlačidlo v hornej časti kamery. V dodávke tohto balenia sú dve kamery, aplikácia tak nájde dve kamery a tie nastavujete. V rámci toho vyberiete Wi-Fi sieť, na ktorú budú kamery pripojené.

Kamery sa po pripojení updatujú na najnovší firmware. Potom určíte, či je kamera umiestnená vodorovne alebo zvislo a zobrazí sa jej obraz, aby ste ju mohli presne umiestniť do polohy vhodnej na sledovanie domácnosti. Tým je kamera nainštalovaná, to isté realizujete aj s druhou kamerou.

Rozlíšenie až 2K a nočné videnie

Rozlíšenie 2K prináša naozaj realistický pohľad na vašu domácnosť. Jasne vidíte, čo sa u vás doma odohráva. K dispozícii je aj obojsmerný prenos hlasu. Môžete tak počuť, čo sa v domácnosti deje a takto môžete napríklad komunikovať so svojimi deťmi, ak je to pre poriadok v domácnosti potrebné.

Kamery zvládnu nasnímať aj farebné nočné zábery až do vzdialenosti 7 m pomocou zabudovaného reflektora. Pri rozpoznaní pohybu dostanete hneď upozornenie a ak chcete, môžete s osobou na druhej strane komunikovať v reálnom čase. Nepozvaných hostí môžete odradiť aj pomocou sirény s hlasitosťou až 80 dB.

Arlo Essential Indoor CameraZdroj: TOUCHIT.sk
Arlo Essential Indoor Camera

Nemusí zase vidieť všetko

Keď prídete domov, môžete objektív kamery zakryť prostredníctvom voľby v aplikácii a máte tak istotu, že sa žiadny obraz vo vašej domácnosti už nenahráva. Prekrytie objektívu kamery je totiž mechanické, ovláda sa cez aplikáciu. V rámci aplikácie si teraz môžete zvoliť novú funkciu – vlastné zóny súkromia, ktoré kamery nebudú nikdy sledovať.

Predplatné je voliteľné

Spomínané predplatné Arlo Secure je voliteľné a umožňuje vám hlavne ukladať nasnímané obrazy do cloudu na dobu až 60 dní a potom si ich prezerať priamo v aplikácii. Ak vám kameru ukradnú, cez toho predplatné dostanete náhradnú (platia pritom určité podmienky). Streamovanie je s predplatným možné do rozlíšenia až 4K, bez predplatného je to len HD. Arlo Secure môžete zadarmo skúšať po dobu 30 dní.

Kamera Arlo Essential Indoor je kompatibilná s viacerými hlasovými asistentami ako napr. Alexa a Google Home.

Cena: 181,90 eura, cena predplatného Arlo Secure pre 1 kameru je 4,99 eura/mesačne, pre 4 kamery 11,99 eura/mesačne

Zapožičal: Arlo

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.