Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový rok praje pripraveným mladým vizionárom, ktorí sa neboja zmeniť svet odvážnymi nápadmi a riešeniami!

Spoločnosť Asseco, ako jeden z najsilnejších softvérových domov v strednej a východnej Európe, otvorila svoje IT brány ambicióznym slovenským a českým startupistom. Prostredníctvom projektu UPSTEER, ktorého hlavným mentorom je samotný Jozef Klein – CEO spoločnosti, Asseco umožní začínajúcim podnikateľom učiť sa priamo od kľúčových lídrov spoločnosti.

Projekt UpSteer vznikol ako prirodzené vyvrcholenie niekoľkoročnej spolupráce Jozefa Kleina so startup komunitou v oblasti osobného mentoringu zameraného na rôzne podnikateľské témy. Za jeho vznikom stojí myšlienka naučiť mladých perspektívnych podnikateľov porozumieť komplexným princípom fungovania biznisu. Práve cielený rozvoj strategického biznis myslenia a koučingu predstavuje v mnohých prípadoch rozhodujúci faktor životaschopnosti alebo zániku akokoľvek dobrej myšlienky.

Na Slovensku, ale aj v Českej republike, disponujeme množstvom kvalitných a cieľavedomých mladých ľudí, no podpora podmienok a prostredia v ktorom by mohli svoje nápady testovať a realizovať zaostáva.

„Po dlhoročnej spolupráci so startupmi sme sa rozhodli založiť Asseco inkubátor, ktorý bude zameraný na vybrané Asseco biznis domény (Bankovníctvo, Poisťovníctvo, Zdravotníctvo, Utility & Industry 4.0 a špecializované IT riešenia). UPSTEER bude prepájať teóriu s praxou. Kľúčom k úspechu pre začínajúce startupy je schopnosť pretaviť ich myšlienky a nápady do ekonomicky úspešného biznis modelu atraktívneho pre potenciálnych zákazníkov. To znamená mať jasnú víziu, stratégiu a prepracovaný biznis plán. S tým treba začať, ďalej je to však už o viere, vytrvalosti, konzistentnosti a prekonávaní častokrát nesmierne náročných prekážok. Vždy je čo zlepšovať,“ povedal pri príležitosti štartu Asseco inkubátora Jozef Klein, CEO spoločnosti.

Prostredníctvom UpSteer Asseco prináša koncept spájajúci dlhoročné skúsenosti, rozvahu a strategické myslenie s entuziazmom, nadšením a víziami začiatočníka. Počas 7-mesačého programu dostanú vybraní startupisti  príležitosti intenzívne pracovať pod expertným vedením ako na svojom biznis, tak aj osobnostnom rozvoji.

UpSteer tak ponúka zmysluplným nápadom šancu transformovať sa na životaschopné projekty a mladým vizionárom pomocnú ruku na ceste k podnikaniu. Záujemcovia majú pritom na výber 5 rôznych oblastí: Bankovnictvo, Poisťovnictvo, Zdravotnictvo, Utility & Industry 4.0 a špecializované IT riešenia.

Ďalšie informácie na: UpSteer by Asseco – UpSteer by Asseco (upsteerinasseco.com)

Značky: