Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úspech je dôkazom rastu značky a jej vytrvalosti aj v náročných časoch pandémie

KĽÚČOVÉ BODY

  • Líder prieskumu Interbrand Best Taiwan Global Brands už ôsmy rok; hodnota značky dosiahla 1,871 miliardy amerických dolárov, čo predstavuje 23 % medziročný rast
  • Dynamické iniciatívy spoločnosti ASUS zvyšujú silu značky, upevňujú jej identitu a urýchľujú digitálnu transformáciu
  • : Spolupráce podporujú inovácie, stimulujú rast a rozširujú ekosystémy s cieľom vytvárať nové príležitosti  
  • Nové ciele v oblasti klímy a silný záväzok k sociálnej zodpovednosti dokazujú vedúce postavenie spoločnosti ASUS

ASUS získal ocenenie ako taiwanská najhodnotnejšia medzinárodná značka už ôsmy rok a umiestnil sa na prvom mieste v prestížnom prieskume 2021 Best Taiwan Global Brands. Uskutočnila ho spoločnosť Interbrand, popredná svetová poradenská spoločnosť v oblasti značiek. Interbrand každoročne uskutočňuje tento prieskum, ktorý je považovaný za kľúčový indikátor toho, ako sa darí taiwanským spoločnostiam na medzinárodnom trhu.

ASUS prináša neuveriteľné zážitky, ktoré zlepšujú životy ľudí na celom svete, a ocenenie za rok 2021 je dôkazom robustnej hodnoty značky, ktorú ASUS prináša svetu. Ocenenie spoločnosti Interbrand je takisto uznaním vedúceho postavenia, ktoré si ASUS zachováva v rámci svojho priemyslu, a potvrdením výrazného rastu značky za posledný čas, a to aj napriek náročným časom pandémie.

„ASUS je vysoko poctený tým, že nás Interbrand označil za najhodnotnejšiu taiwanskú značku za rok 2021,“ povedal ASUS co-CEO S.Y. Hsu. „Ako globálny technologický líder neustále hľadáme nemožné (In Search of Incredible) a tento úspech potvrdzuje našu neúnavnú snahu prinášať inovácie a dokonalosť, čo dosahujeme najmä prostredníctvom spoluprác.“

ZNAČKA ASUS: KĽÚČOVÉ AKTIVITY, KTORÉ ZVYŠUJÚ HODNOTU ZNAČKY

Využitie kolektívnej múdrosti na posilnenie značky a podporu digitálnej transformácie

Okrem toho, že spoločnosť ASUS v posledných rokoch výrazne rástla, podnikla množstvo aktivít, ktoré využívajú kolektívnu múdrosť interných zainteresovaných strán na rozšírenie sily a odolnosti značky. Príkladom je zriadenie multifunkčných výborov, ktoré umožnilo spoločnosti ASUS zdokonaliť riadenie potenciálnych, hroziacich alebo prebiehajúcich problémov a urýchlilo digitálnu transformáciu značky v čoraz viac digitalizovanom svete.

S cieľom zabezpečiť, aby sa identita a hodnota značky maximálne spojili so spotrebiteľmi, viedlo dizajnérske centrum ASUS Design Center strategické projekty identity značky, pričom využilo spoločné úsilie na vytýčenie cieľových skupín pre produkty série ProArt a na zabezpečenie toho, aby podznačka Republic of Gamers (ROG) poskytovala konsolidovaný zážitok.

Vytváranie rôznorodých partnerstiev s cieľom prinášať vzájomnú hodnotu

ASUS si veľmi cení partnerstvá. Tie predstavujú spôsob, ako spojiť rôzne subjekty s cieľom prinášať diferencovanú hodnotu a nové zážitky. Tieto spolupráce v konečnom dôsledku prinášajú neuveriteľnú hodnotu kolektívnej základni používateľov a zároveň kultivujú ekosystém. Príkladom tohto prístupu sú partnerstvá značky ROG s cieľom slúžiť hráčom novými a vzrušujúcimi spôsobmi – od influencerov, hudobníkov, športovcov, módne a nábytkárske značky až po esportové tímy.

Priorizovanie udržateľnosti a sociálnej zodpovednosti

ASUS prináša značnú hodnotu značke vďaka svojej poprednej starostlivosti o životné prostredie a komunitu. Ako značka orientovaná na budúcnosť, ktorá sa zameriava na udržateľné obchodné postupy a ochranu životného prostredia, spustil ASUS v roku 2021 ďalšiu etapu klimatických cieľov so zameraním na zníženie emisií uhlíka a zvýšené využitie obnoviteľnej elektrickej energie v rámci globálnych prevádzok.

ROK 2022 A ĎALEJ

Spoločnosť ASUS je poháňaná silným podnikateľským duchom, vášňou pre inovácie a je zameraná na používateľa. Preto vytrvalo pokračuje v inováciách a zároveň odolne znáša nedávne globálne výzvy. Pri pohľade do budúcnosti je ASUS naďalej odhodlaný napĺňať víziu značky stať sa najobdivovanejším inovatívnym popredným technologickým podnikom na svete.

NEDÁVNE GLOBÁLNE OCENENIA

ASUS dosiahol v roku 2021 viacero významných míľnikov a získal viacero ocenení. Medzi ne patria:

Jedna z najobdivovanejších spoločností na svete – Fortune (po šiesty raz)
Top 100 Global Innovator – Clarivate
Business Choice Laptop Brand – PCMag
Business Choice Router Brand – PCMag
Reader’s Choice Awards for Routers v roku 2020 a 2021 – PCMag
15 iF Design Awards
37 Red Dot Design Awards
5 Red Dot Awards: Brands & Communication Design
15 Good Design Awards (najoceňovanejšia taiwanská spoločnosť)

Značky: