Hybrid medzi herným notebookom a tabletom, ale pojem tablet berte s veľkou rezervou.

ASUS ukázal na veľtrhu CES 2019 v Las Vegas absolútne herné monštrum. Pri pohľade naň sa ponúka použitie pojmu tablet, avšak vo význame, ktorý je veľmi pritiahnutý za vlasy.

Totiž, ROG Mothership trochu pripomína konvertibilný tablet Microsoft Surface Pro. Má odnímateľnú klávesnicu a obsahuje aj zabudovaný stojan, vďaka ktorému obrazovka dokáže stáť na stole. Tam však podobnosť s tabletom končí.

Herné monštrum od ASUSu má 17,3-palcový displej s rozlíšením Full HD a 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Jeho hmotnosť je 4,7 kg, takže toto zariadenie určite nebude prenášať častejšie, ako je nevyhnutné. Jeho základom je procesor Intel Core i9-8950HK, grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2080 a až 64 GB RAM.

ASUS ROG Mothership

ROG Mothership má všetky komponenty umiestnené v oblastí obrazovky. Vďaka tomu je možné jednoducho odnímať klávesnicu. Toto riešenie je praktické z hľadiska chladenia a tiež aj z hľadiska pohodlného nastavenia klávesnice a myši pri hraní.

Vo výbave notebooku nájdete aj trojicu SSD úložísk, USB-C port s podporou technológie Thunderbolt 3, druhý USB-C port a štyri USB-A porty. Nechýba ani Ethernet, HDMI a čítačka pamäťových kariet.

Cena a dostupnosť notebooku nebola oznámená.

ASUS ROG Mothership

Prečítajte si aj:

Mobilná pracovná stanica na cesty: ASUS StudioBook S je notebook s brutálnym výkonom (video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit