Spoločnosť ASUS počas atypickej tlačovej konferencie s názvom ASUSgnito predstavila v Bratislave svoje najnovšie produkty zo segmentu ultratenkých a herných notebookov, telefónov a tabletov.ASUSgnito1Spoločným prvkom všetkých predstavených produktov je snaha „nájsť neuveriteľné“ a zlepšovať každodenné digitálne životy ľudí. Mobilné zariadenia takisto spája filozofia Zenu s ikonickým dizajnom, precíznym spracovaním a pokročilou funkcionalitou.ASUSgnito2Zúčastnení novinári si spoločne s produktovými manažérmi ASUSu zaspomínali aj na ostatné produkty, ktoré spoločnosť ASUS vyrobila v minulosti. Zahrali si hru, inšpirovanú reláciou Inkognito. Taktiež si mohli vyskúšať, aké nádherné selfie fotografie produkuje telefón ASUS ZenFone Selfie. Fotografie nájdete na oficiálnom Instagram účte spoločnosti ASUS – @asusczsk

Charakteristika predstavených produktov:

Notebooky

ASUS ZenBook UX305 – ZenBook UX305CA je navrhnutý tak, aby ste si ho mohli vziať kamkoľvek so sebou. Vďaka hmotnosti iba 1,2 kg a hrúbke len 1,23 cm je jeho prenášanie veľmi pohodlné. Nevyznačuje sa však len úžasnou krásou a nízkou hmotnosťou: je zároveň veľmi výkonný a ponúka najnovšie špičkové technológie. ZenBook UX305CA vám umožní vykonávať všetky neuveriteľné činnosti, o ktorých ste vždy snívali, nech už ste kdekoľvek.

Notebook je dostupný vo verzii s najnovšími procesormi Intel Core až do i7 (UX305UA) a Intel Core m3 (UX305CA). V oboch prípadoch ponúka nádherne ostrý displej s rozlíšením až 3200 × 1800, 4 alebo 8 GB operačnú pamäť a SSD úložisko až do 512 GB. ZenBook má v sebe predinštalovaný operačný systém Windows 10 a na jedno nabitie vydrží fungovať až 12 hodín.ASUSgnito13

Viac informácií na https://www.asus.com/sk/Notebooks/Zenbook-Series-Products/

ASUS ROG G752 je najnovší herný notebook spoločnosti ASUS. Zaujme prevratným vyhotovením s povrchovou úpravou v titánovo sivej farbe a oranžovo-červenými motívmi. Je jasným dôkazom evolúcie značky. ROG G752 využíva operačný systém Windows 10, procesor Intel Skylake Core i7 6. generácie, až 64 GB pamäte RAM DDR4 a najnovšiu grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX. Ponúka preto výnimočný výkon pri hraní hier. Navyše je vybavený aj exkluzívnym systémom chladenia Mobile 3D Vapor Chamber, ktorý zaručuje účinnejšie chladenie, a podsvietenou hernou klávesnicou s funkciou Anti-ghosting umožňujúcou súčasné stlačenie až 30 klávesov pre presné zadávanie príkazov a ovládanie v hrách. Je to unikát medzi hernými notebookmi.

Viac informácií, vrátane staršieho modelu ASUS ROG G751, nájdete na https://www.asus.com/sk/Notebooks/Gaming-Series-Products/ASUSgnito14

Smartfóny

ASUS ZenFone Selfie predstavuje dokonalé spojenie fotoaparátu a smartfónu. Chváli sa prevratným spojením módy, technológie a kvalitného spracovania, ktorého výsledkom sú výkonný predný a zadný fotoaparát, rôzne špeciálne režimy fotografovania, plynulé rozhranie ZenUI a úžasný displej s detailným obrazom umožňujúcim vytváranie dokonalých selfie, ktoré vás zachytia vo vašej plnej kráse.

Špecialitou tohto telefónu je výnimočný predný fotoaparát PixelMaster. Ponúka rozlíšenie 13 Mpx, svetelnosť f/2,2 a širokouhlý objektív so záberom 88 stupňov, aby ste zachytili z každého úsmevu čo najviac.ASUSgnito24Jedinečný režim Selfie Panorama umožňuje fotografovať selfie so šírkou záberu až 140 stupňov, takže sa na snímku vojde všetko a všetci.ASUSgnito7ASUS ZenFone 2 Laser je skvele spracovaný smartfón, ktorý v sebe kombinuje nádherný dizajn inšpirovaný zenovou filozofiou, fantastický výkon, ostrý obraz a plynulé intuitívne používateľské rozhranie – ako celok bol navrhnutý tak, aby sa stal vaším dokonalým spoločníkom. ZenFone 2 Laser (ZE500KL) sa pýši neuveriteľne štíhlymi 3,5 mm hranami. Ide o dizajnovú perličku, ktorá nielenže vzbudí pozornosť okolia, ale prispieva zároveň k fantastickej ergonómii, vďaka ktorej sa ZenFone 2 Laser neuveriteľne pohodlne drží.ASUSgnito19Smartfón je vybavený 13 Mpx fotoaparátom s technológiou PixelMaster a svetelnosťou f/2,0, ktorý umožňuje vytvárať snímky vo vysokom rozlíšení prakticky ihneď po stlačení spúšte. Úplne nová funkcia automatického zaostrovania pomocou lasera znižuje rozmazanie a zlepšuje stabilizáciu obrazu. Výsledkom je takmer okamžité zaostrenie v priebehu iba 0,3 sekundy, a to aj pri slabom osvetlení. Automatické zaostrovanie pomocou lasera zrýchľuje dokonca aj fotografovanie zblízka, kedy vyrovnáva dodatočnú vzdialenosť, ktorú vytvára šošovka zaťahujúca sa pri kompozícii snímky. Výsledkom sú takmer dokonalé fotografie.ASUSgnito20

Ďalšie informácie o telefónoch ZenFone nájdete na: https://www.asus.com/sk/Phone/ZenFone-Products/

Tablety

Tablety ASUS ZenPad sú dostupné v 7, 8 a 10-palcovom prevedení. Využívajú najnovšie procesory Intel Atom a ponúkajú kvalitný IPS displej v širokouhlom formáte, ale aj vo verzii s pomerom strán 4:3. K dispozícii je unikátne príslušenstvo, ktoré predĺži výdrž batérie (ASUS Power Case) alebo ponúkne extra reproduktory a 5.1-kanálový priestorový zvuk (ASUS Audio Cover). 10-palcový model dopĺňa dokovacia stanica s klávesnicou.

Jedinečným produktom medzi tabletmi od ASUSu je ASUS ZenPad S 8.0 (Z580CA) s 8-palcovým displejom s rozlíšením 2048 × 1536, procesorom Intel Atom Z3580 a až 4 GB operačnej pamäte. Tablet má vo výbave najnovší USB konektor typu C a vďaka technológii ASUS VisualMaster ponúka neuveriteľne realistický obraz.ASUSgnito12Výnimočné je aj jeho spracovanie. Tablet má hrúbku len 6,6 mm a hmotnosť iba 298 g. Jeho displej zaujíma 74 % čelnej plochy – ide o neuveriteľný technologický počin, ktorý bolo možné dosiahnuť zmenšením šírky rámčeka na maximálne minimum.

Ďalšie informácie o tabletoch ZenPad nájdete na https://www.asus.com/sk/Tablets/ZenPad-Products/

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.