Je to vlajková loď medzi ASUS notebookmi na rok 2024.

ASUS predstavil notebook s dvoma 14-palcovými OLED displejmi. Nazýva sa Zenbook Duo a je výsledkom experimentov s dvoma displejmi, ktorým sa ASUS venuje už od roku 2018.

ASUS Zenbook Duo (UX8406) ponúka dva OLED displeje s uhlopriečkou 14 palcov, rozlíšením 2880 × 1800 pixelov a frekvenciou 120 Hz. Notebook ponúka zabudovaný stojan, ktorý umožňuje prácu v režime na výšku aj na šírku. K dispozícii je niekoľko režimov používania, pričom notebook ponúka softvér, ktorý je navrhnutý tak, aby vám uľahčil používanie dvoch displejov a umožnil využiť jeho potenciál na maximum.

Zenbook Duo ma prekvapil tým, že má hmotnosť iba 1,35 kg. Je to hmotnosť bez Bluetooth klávesnice s Pogo pinmi a touchpadom, ktorá je súčasťou balenia. Výhodou je, že túto klávesnicu môžete prenášať v zloženom stave notebooku. Vtedy sa skryje medzi oba displeje, takže ju nestratíte.

Intel Core Ultra 9 s umelou inteligenciou

Notebook poháňa procesor rodiny Intel Meteor Lake, Intel Core Ultra 9. Tento procesor obsahuje zabudovanú grafickú kartu Intel Arc a NPU jednotku, ktorá je navrhnutá na používanie aplikácií umelej inteligencie. Zenbook Duo tiež ponúka až 32 GB RAM a až 2 TB úložisko. 75 Wh batéria zabezpečuje výdrž viac ako 10 hodín v režime dvoch displejov.

Ako už bolo spomenuté, notebook môžete používať viacerými spôsobmi. Môžete písať na priloženej Bluetooth klávesnici alebo na softvérovej klávesnici. Klávesnica sa nabíja magneticky, keď je prichytená k spodnej časti. Portová výbava pozostáva z HDMI 2.1 portu, USB 3.2 Gen 1 portu, dvoch Thunderbolt 4 portov a 3,5 mm audio jacku. Súčasťou balenia je dotykové pero ASUS Pen 2.0. 

Za zmienku stojí aj fakt, že displeje ponúkajú podporu pre Dolby Vision a súčasťou výbavy sú reproduktory s Dolby Atmos. ASUS oficiálnu cenu zatiaľ neoznámil, avšak naznačil, že tento notebook sa bude predávať za menej ako 2000 eur, čo je aj v porovnaní s priamou konkurenciou príjemná a prekvapujúca cena.

ASUS Zenbook Duo by mal byť na Slovensku dostupný v priebehu prvého kvartálu roka 2024.

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit