Jeho hrúbka je iba 1 cm, hmotnosť je iba 1 kg.

ASUS oficiálne predstavil notebook Zenbook S 13 OLED (UX5304), ktorý sa pýši titulom najtenší notebook s OLED displejom na svete. Zariadenie má hrúbku iba 1 cm a hmotnosť iba 1 kg, avšak aj napriek tomu ponúka plnohodnotný výkon bez kompromisov.

Zenbook S 13 OLED má šasi zo zliatiny horčíka a hliníka a podobne ako všetky ostatné notebooky značky ASUS pre rok 2023 spĺňa vojenské štandardy odolnosti MIL-STD 810H. Notebook je dostupný v dvoch farbách, pričom výrobca v prípade verzie Basalt Gray využil nový materiál ASUS Plasma Ceramic Aluminum, ktorý ekologickou metódou transformuje hliníkové veko a zvyšuje jeho odolnosť proti opotrebovaniu, ochranu proti korózii, zlepšuje tepelný manažment, tvrdosť aj životnosť.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) využíva úplne nový 13-palcový ASUS Lumina OLED displej s pomerom strán 16 : 10, rozlíšením 2880 × 1800 pixelov, 100 % pokrytím priestoru DCI-P3, podporou pre Dolby Vision a maximálnym jasom 550 nitov. Novinkou je možnosť prepínať sa medzi továrenským nastavením pre farebné priestory sRGB, DCI-P3 a Display-P3. ASUS uvádza, že zlepšil energetickú efektivitu displeja, a sľubuje bezplatnú výmenu v rámci záruky, ak by ste mali problém s vypálením pixelov.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304)Zdroj: ASUS
ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304)

S procesorom Intel Core 13. generácie

Zenbook S 13 OLED (UX5304) disponuje certifikáciou Intel Evo. Poháňa ho procesor 13. generácie Intel Core i7 v kombinácii s 32 GB LPDDR5 RAM a 1 TB úložiskom. ASUS prezradil, že zlepšil chladenie a pridal ďalší ventilátor, vďaka čomu dokáže procesor fungovať v režime výkonu so spotrebou až 20 W (jeho štandardná spotreba je 15 W).

K dispozícii je plnohodnotná I/O portová výbava – HDMI 2.1, 2× Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 a 3,5 mm audio jack. Nechýba ani Wi-Fi 6E a Harman Kardon reproduktory s Dolby Atmos. Za zmienku stojí o 25 % tenšia klávesnica s mierne upraveným rozložením klávesov. 63 Wh batéria by mala podľa slov výrobcu ponúknuť teoretickú výdrž viac ako 14 hodín, takže uvidíme, aká bude realita v rámci bežného používania.

Notebook začíname testovať, jeho recenziu prinesieme čoskoro. Cena ani dostupnosť neboli zatiaľ oznámené.

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit