Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Atos oznámil dokončenie prvej úspešnej implementácie SAP S/4HANA pre veľkú európsku inštitúciu, konkrétne pre Európsky parlament. Projekt, ktorý sa začal ešte na konci roku 2016 nahradil pôvodné finančné systémy. Výsledkom je moderný SAP S / 4HANA s možnosťou komplexne automatizovať celý finančný systém a posilniť postavenie zamestnancov.

Atos prináša ako globálny líder v riešeniach SAP odborné znalosti a skúsenosti a dodáva komplexné riešenia SAP HANA Využíva pritom svoj tím viac ako 13 500 odborníkov na SAP a podporuje viac ako 3 milióny koncových používateľov SAP vo viac ako 90 krajinách.

„Na úspech tohto projektu boli nevyhnutné rozsiahle skúsenosti a odborné znalosti spoločnosti Atos v oblasti implementácie a riadenia SAP S/4HANA, rovnako ako aj naše úzke pracovné vzťahy počas celej implementácie,“ povedal Didier Klethi – generálny riaditeľ GR FINS, čo je generálne riaditeľstvo pre financie v Európskom parlamente. „Systém SAP S / 4HANA je teraz jedným z našich hlavných systémov. Našim zamestnancom poskytuje moderné používateľské prostredie a zjednodušuje administratívnu záťaž prostredníctvom integrovaných pracovných postupov schvaľovania. Celkovo sme ušetrili na manuálnej administratíve.

Teší nás, že sme pre európsku inštitúciu uskutočnili prvú transformáciu SAP S / 4HANA a som hrdý na to, ako naše tímy spolupracovali v úzkom partnerstve s tými v Európskom parlamente počas celého projektu. K tomuto projektu sme pristupovali ako k digitálnej transformácii a demonštruje naše schopnosti a odborné znalosti v oblasti riadenia a poskytovania úspešných end-to-end transformačných programov SAP S / 4HANA, “ uviedol Pierre Barnabé, vedúci verejného sektora a obrany a vedúci veľkých dát a kybernetickej bezpečnosti.

Nový systém poskytuje Európskemu parlamentu lepšiu viditeľnosť informácií o kritických rozhodnutiach (rozpočtové, finančné a majetkové účtovníctvo). EP využíva teraz „vždy aktuálny“ systém SAP S4 / HANA a tým zaisťuje kontinuitu podnikania, bezpečnosť a súlad s neustále sa meniacimi predpismi.

S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a vyhnúť sa dopadu na finančné operácie, Atos použil prístup postupného uvoľnenia pri nasadení nového prostredia SAP. Jeho tímy boli schopné rýchlo a bezpečne dosiahnuť požadované zmeny a to s nízkym rizikom. Tento prístup sa bude Atos uplatňovať aj pri ďalšom vývoji a údržbe systému.

Milo Georgievski, ATOS

Milo Georgievski, ATOS

My sme sa v Atose sme sa pýtali šéfa divízie SAP aké konkrétne výhody to bude mať pre zamestnancov EP? Milo Georgievski nám odpovedal nasledovne: „Always up-to-date SAP S4/HANA system znamená , že pracovníci EP teraz majú v každom momente prehlad o svojich KPI a finančných výsledkoch. Nemusia teda čakať na uzávierku a môžu sa okamžite a správne rozhodovať. Teda už žiadne exportovanie do Excelu a čakanie výsledok niekoľko dní. Vo všeobecnosti to prináša úsporu času, zníženú chybovosť, auditovatelnosť a automatizáciu. Pre používateľa je k dispozícii intuitívne používateľské prostredie s integrovanými reportami. Tie sú dostupné natívne na smartfónoch, tabletoch a počítačoch. Zákazník tak nemusí robiť nič preto, aby mu všetko fungovalo napr. na mobile. Používateľské prostredie sa teda prispôsobí prístroju, na ktorom zákazník pracuje.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.