Známy obchod s audioknihami Audiolibrix oslavuje 25. septembra svoje 6. narodeniny. V rámci osláv ponúka najpopulárnejšie audioknihy so zľavou 50% a tiež prvú audioknihu len za 1,79 €.

Na oslavu teraz ponúka TOP audioknihy za polovicu po dobu prvých 12 hodín, potom po zvyšok akcie so zľavou 25%. Audioknihy preukázateľne pomáhajú ľuďom viac čítať. Z minuloročného Veľkého audioknižného prieskumu vyplynulo, že celých 84% poslucháčov číta s audioknihami viac ako bez nich. Trh s audioknihami každý rok zaznamenáva stúpajúcu tendenciu vďaka rastúcej ponuke a meniacemu sa životnému štýlu produktívnych ľudí. V súčasnosti je tak čitateľom dostupných vyše 11 tisíc hodín hovoreného slova.

„V krajinách ako Nemecko, USA alebo Veľká Británia zaznamenávajú audioknihy väčšiu popularitu a nárast ako e-knihy. Aby som uviedol príklad, audioknižný trh medzi rokmi 2016 a 2017 vzrástol o 21%, pričom ten knižný o necelé 2% a e-knihy zaznamenali prepad o takmer 5%. Audioknihy u nás kopírujú trend a medziročný nárast za posledné roky prekračuje hranicu 30%, „prezradil Ivan Sabo, CEO spoločnosti Audiolibrix.

Vyberať si ľudia môžu zo všetkých žánrov, najpopulárnejšie sú však stále detektívky a thrillery, nasledované humoristickými audioknihami a titulmi osobného rozvoja.

Na rozdiel od e-kníh prinášajú audioknihy inú formu čítania vo vzťahu ku knihám. Ľudia využívajú počúvanie ako možnosť doplnenia vzdelania a vyplnenia momentov, ktoré by inak prišli nazmar. Z počúvania sa nestáva len iná forma čítania, ale aj životný štýl.

Obchod Audiolibrix je na slovenskom trhu už od roku 2012 a ako jediný ponúka okrem bežného nákupu aj možnosť výhodného predplatného, vďaka ktorému majú zákazníci šancu nakupovať audioknihy pravidelne za 7,49 € . Záujem o členstvo v Klube Audiolibrix progresívne narastá, len od minulého roka sa zvýšil o 31%. Od minulého mesiaca Audiolibrix rozšíril svoju ponuku aj o podcasty a teraz poskytuje všetkým fanúšikom hovoreného slova najväčší katalóg českých a slovenských podcastov u nás.

Značky: