Neviete, čo sledovať v televízii? Inšpirujte sa novinkami v ponuke streamovacích služieb.

Obľúbené video služby oznámili najdôležitejšie novinky, ktoré pribudnú do ich portfólia v auguste 2022.

Disney+

She-Hulk: Neuveriteľná právnička – 17. august

V seriáli She-Hulk: Neuveriteľná právnička, z produkcie Marvel Studios, sa musí Jennifer Walters, advokátka zastupujúcej osoby so superschopnosťami, vysporiadať s komplikovaným životom slobodnej tridsiatničky, ktorá sa občas premení na dvojmetrovú zelenú obryňu so superschopnosťami.

Andor – 31. august

Seriál Andor sa zameria na novú perspektívu galaxie Star Wars a bude sa sústrediť na cestu Cassiana Andora za poznaním toho, čo môže zmeniť. Seriál prináša príbeh o rodiacej sa vzbure proti Impériu a o tom, ako sa do nej zapojili ľudia a planéty. Je to éra plná nebezpečenstva, podvodov a intríg, v ktorej sa Cassian vydá na cestu, ktorá je predurčená na to, aby sa z neho stal hrdina povstalcov.

Buzz Lightyear – 3. august

Od štúdií Disney a Pixar prichádza animované sci-fi akčné dobrodružstvo – pôvodný príbeh Buzza
Lightyeara (hlas Chrisa Evansa, v slovenskom znení Jakub Grécz), hrdinu, ktorý hračku z Toy Story inšpiroval. Buzz Lightyear sleduje legendárneho vesmírneho strážcu na intergalaktickom dobrodružstve po boku ambicióznych regrútov Izzy, Mo, Darbyho a ich robotickej spoločníčky Sox.

Keď sa táto pestrá posádka vydá na svoju doteraz najťažšiu misiu, musí sa naučiť pracovať ako tím, aby unikla zlému Zurgovi a jeho poslušnej armáde robotov, ktorá im je v pätách.

Predátor: Korisť – 5. august

Predátor: Korisť je nový akčný triler odohrávajúci sa vo svete národa Komančov pred 300 rokmi. Rozpráva príbeh mladej ženy Naru, nebojácnej a nesmierne šikovnej bojovníčky, ktorá bola vychovaná v tieni tých najlegendárnejších lovcov túlajúcich sa po Veľkých pláňach. Keď v jej tábore hrozí nebezpečenstvo, vydá sa chrániť svojich ľudí.

Z koristi, ktorú prenasleduje a ktorej sa nakoniec postaví, sa vykľuje nadmieru vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspelým arzenálom zbraní, čo vyústi do krutého a desivého súboja medzi dvoma protivníkmi.

Ja som Groot – 10. august

Pred týmto zlomyseľným batoľaťom neexistuje v celej galaxii žiadna ochrana! A tak sa radšej pripravte na to, ako sa Baby Groot dostane do centra pozornosti vo svojom vlastnom seriáli, kde bude skúmať slávne časy svojho dospievania a dostávania sa do problémov – medzi hviezdami.

Ja som Groot je päť pôvodných krátkych filmov s niekoľkými novými a neobvyklými postavami a obľúbený stromček zažiari originálnym hlasom Vina Diesela (v slovenskej verzii Tomáš Bartůněk), ktorého diváci poznajú z pôvodných filmov Strážcovia galaxie.

Lego Star Wars: Letné prázdniny – 5. august

Finn zariadil prekvapenie pre svojich priateľov v podobe dovolenky na palube galaktickej
hviezdnej lode Halcyon. Ale Finnov plán sa rýchlo pokazí, keď sa oddelí od skupiny. Sám na palube Halcyonu sa Finn stretáva s tromi duchmi Sily Obi-Wanom Kenobim, Anakinom Skywalkerkom a princeznou Leiou, ktorí s ním zdieľajú svoje vlastné prekvapivé príbehy o nevydarených dovolenkách.

HBO Max

Rod Draka – 22. august

Najsledovanejší, najsťahovanejší a najdrahší seriál všetkých čias, Hra o tróny, sa vracia – svojim spôsobom. Seriál Rod draka je prequelom Hry o tróny, odohráva sa zhruba dvesto rokov pred udalosťami z neho. Príbeh vychádza z románu Georgea R. R. Martina, z úvodného zväzku dvojdielnych dejín rodu Targaryenovcov s názvom Oheň a krv.

Ten opisuje začiatok konca rodu Targaryenovcov, teda tých z dračích pánov, ktorí unikli Skaze Valýrie. Od legendárneho Aegona Dobyvateľa, stvoriteľa Železného trónu, sa cez generácie Targaryenovcov bojujúcich o tento neblaho preslávený symbol dostaneme k občianskej vojne, ktorá slávnu dynastiu takmer zničila.

V Rode draka možno konečne zistíme, odkiaľ pochádzajú Daenerysine dračie vajcia. Mimochodom, ak chcete vidieť jednotlivé časti zároveň s americkou premiérou a ak vám nevadí originálne znenie, natiahnite si nedeľu až na pondelkovú tretiu hodinu rannú.

Krotitelia duchov: Dedičstvo – 28. august

Vyše tridsať rokov od posledných Krotiteľov duchov prichádza ďalšie dobrodružstvo. Keď sa dvaja súrodenci s mamou presťahujú do malého mestečka, zisťujú, že im dedko zanechal tajuplné dedičstvo. Netrvá dlho, kým si uvedomia svoje prepojenie s pôvodnými Krotiteľmi duchov…

Švindliar – 7. august

Bývalý americký vojak William Tell (Oscar Isaac) kedysi slúžil v Iraku. Teraz sa potuluje po kasínach, hrá karty a uteká pred svojou minulosťou. Jeho monotónny a osamelý život dostane nový náboj, keď jedného dňa stretne mladého Cirka (Tye Sheridan), ktorý ho požiada, aby mu pomohol pomstiť sa vysoko postavenému dôstojníkovi americkej armády.

William vycíti šancu odčiniť svoje hriechy a vezme Cirka pod svoje krídla ako chránenca. S podporou tajomnej finančníčky La Lindy (Tiffany Haddish) sa snaží vyhrať majstrovstvá sveta v pokri v Las Vegas. Dokáže však udržať svojho zverenca na uzde a postaviť sa démonom z temnej minulosti?

Zdroj: Disney+, HBO Max

Prečítajte si aj:

Značky: