Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SK-NIC, a.s spúšťa od 1. októbra 2024 uvoľňovanie 1-, 2- a 3-znakových.sk domén pre registráciu. Ide napr. o domény ako 1.sk, ba.sk alebo hm.sk.

Sú to unikátne domény, pri ktorých je očakávaný najmä záujem firiem s názvom, značkou alebo logom podobným alebo identickým s niektorou z domén v Zozname 1-2-3 .sk Domén určených pre Aukcie. Takáto investícia je pre firmy unikátna – je tu iba raz – keď skončí, viac nebude.

Spoločnosť upozorňuje, že pre osoby, ktoré sú držiteľmi ochranných známok je určená špecifická prednostná fáza, počas ktorej sa môžu prihlásiť a dodať potrebné dokumenty k svojmu nároku ešte pred oficiálnym otvorením aukcií.

Lehota na podanie žiadosti s využitím prednostného práva trvá od 1. do 14. októbra 2024. Po tejto lehote to už možné nebude – obdobne ako v iných krajinách, nasledovať bude voľná súťaž prostredníctvom aukcie.

Aukcie budú otvárané v mesačných skupinách domén v Aukčnom systéme SK-NIC (prístupný bude na adrese https://sk-nic.sk/aukcie/), zúčastniť aukcie sa bude možné po zaregistrovaní sa v ňom. Prvá skupina bude k dispozícii od 15. novembra 2024.

Celé podrobné podmienky uvoľňovania 1-, 2- a 3-znakových zakázaných .sk domén pre registráciu so všetkými detailmi sú k dispozícii na webe SK-NIC.

Investícia do virtuálnych pozemkov  – domén – sa vypláca. Vo svete sa hodnotné domény dražia za státisíce až milióny dolárov. Dobrý názov zabezpečuje vysokú mieru ziskovosti. Napríklad doména voice.com sa vydražila za neuveriteľných 30 miliónov dolárov. A to nie je tá najdrahšia!

Na Slovensku sa teda od 1. októbra 2024 otvára príležitosť získať takéto unikátne .sk domény, ktoré od vzniku samostatného Slovenska až doteraz nebolo možné získať. Táto udalosť sa nebude opakovať.

Značky: