Spoje prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji od nedele 9. decembra 2018 premávajú podľa nových cestovných poriadkov. K termínu celoštátnych zmien cestovných poriadkov zmeny pripravila Bratislavská integrovaná doprava v spolupráci s dopravcom Slovak Lines.

Nové zrýchlené spoje na letisko Schwechat

Dopravca Slovak Lines pripravil od 9. decembra nové cestovné poriadky pre obľúbenú linku z Bratislavy na letisko Schwechat až do centra Viedne. Autobusy do metropoly Rakúska budú naďalej premávať z Autobusovej stanice Nivy každý deň, každú hodinu. Zavedený bude nový zrýchlený spoj určený pre dopravu na letisko Viedeň po diaľnici bez medzizastávok. Prvý spoj z Bratislavy bude odchádzať už o tretej ráno, čím Slovak Lines vyhovie cestujúcim, ktorí takto stihnú odlety prvých ranných letov z letiska. Teneto spoj totiž príde na letisko už o 03:50. Prvé lietadlá totiž z Viedne odlietajú okolo 5 hodiny ráno. Ďalšie zrýchlené spoje na letisko potom z autobusovej stanice v Bratislave štartujú o 7:15, 9:15, 11:15, 16:15 a 17:15. Cesta na letisko trvá 55 minút. Z letiska štartujú nové spoje o 3:55, 8:20, 10:20, 12:20, 14:20, 17:20 a 18:20. Tieto spojenie nepremávajú 24. . 26. 12 a 31.12. 2018 a 1.1.2019. Inak premávajú denne.

Nákup autobusového lístka na linku Bratislava-Viedeň je možný pohodlne „na tri kliky“ cez mobilnú aplikáciu. Prvý lístok po registrácii získate za zvýhodnenú promo cenu 1 euro. Aplikácia je k dispozícii pre mobilné operačné systémy Android a iOS.

Prímestská doprava

Prímestská autobusová doprava Slovak Lines ponúkne v Bratislavskom kraji od nedele viac spojov. V nových cestovných poriadkoch sú zapracované úpravy na základe zmien vo vlakovej doprave tam, kde sa zabezpečuje prípojová doprava k vlakom, resp. od vlakov. Ide hlavne o prestupy na termináloch v Malackách, Pezinku, Senci a na ostatných prestupných staniciach, teda napríklad Veľké Leváre, Plavecký Štvrtok, Pezinok, Grinava, Šenkvice, Cífer, Báhoň. Zapracované sú tiež mnohé pripomienky cestujúcej verejnosti aj obecných a mestských úradov.

Od poslednej veľkej zmeny cestovných poriadkov, ktorá sa uskutočnila 19. augusta 2018, bolo v spolupráci s objednávateľom dopravy – v záujme vylepšenia systému – urobených priebežne niekoľko čiastkových zmien cestovných poriadkov po jednotlivých smeroch. Úprava od 9. decembra tento proces zavŕši.

Pribudnú zrýchlené spoje

Z regiónu obcí Senec budú zavedené celodenné priame spoje v smere do Bratislavy a späť. Ide napríklad o spoje zo smeru od Čataja, Jelky, Veľkých Úľan a Kráľovej pri Senci. Od predchádzajúcej zmeny cestovných poriadkov  jazdili autobusy z týchto smerov po Senec a potom bol nutný prestup v prípade, že sa cestujúci potrebovali dostať do Bratislavy. V čase dopravnej špičky budú vybrané spoje zároveň premávať ako takzvané „zrýchlené“, teda po diaľnici. Doplnené sú tiež priame spoje zo smeru od Hurbanovej Vsi, Hrubého Šúru a Kostolnej pri Dunaji.

Prehľad ďalších dôležitých zmien:

  • Zavedené budú zrýchlené spoje z regiónu Pezinok/Modra
  • Pribudne viac priamych spojov v smere do Bratislavy zo sídliska Sever a Muškát v Pezinku
  • Pribudnú priame spoje do Pezinka z miestnej časti Chorvátskeho Grobu – Čierna Voda
  • V čase dopravnej špičky v smere dopravca zavádza dodatočné spoje na trase Dunajská Lužná – Bratislava
  • Zvýši sa kapacita spojov v smeroch od Tomášova a Zlatých Klasov
  • Úprava časov večerných spojov z Bratislavy v smere do Novej Dedinky, resp. Zálesia
  • Nové cestovné poriadky Slovak Lines sú v plnej podobe k dispozícii na webe slovaklines.sk, cestujúci sa môžu v prípade otázok obrátiť aj na Kontaktné centrum Slovak Lines

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.