Mio je dodávateľ bezpečnostných kamier a aktuálne predstavil autokameru MiVue 935W 4K. Je to cenovo dostupná 4K autokamera s pokročilými funkciami vrátane inteligentného parkovacieho režimu, vylepšených radarových a meracích upozornení a nočného záznamu HDR.

Natívne rozlíšenie 4K Ultra HD

Skutočné rozlíšenie 4K Ultra HD má šírku 3840 pixelov a výšku 2160 pixelov, čo zodpovedá dvom obrazovkám 1080P, má teda štvornásobnú hustotu pixelov oproti rozlíšeniu 1080P.

Technológia nočného videnia Mio Night Vision ULTRA zabezpečuje plynulé a čisté záznamy aj pri slabom osvetlení vďaka vysokej zostave objektívu a sklenenej šošovky.

Snímač STARVIS od Sony s clonou F1,8

Tento snímač poskytuje detailné záznamy s vysokým kontrastom, jasnými a bohatými farbami, a to aj pri slabom osvetlení.

Rozlíšenie záznamu:

4K 3840 x 2160 pri 30 snímkach za sekundu
2,5K 2560 x 1440 Auto HDR
2,5K 2560 x 1440 pri 60 fps
2,5K 2560 x 1440 pri 30 fps HDR

2,5K 1440P/Auto HDR (vysoký dynamický rozsah)

Režim 2,5K 1440P/Auto HDR automaticky prepína obrazový snímač medzi denným a nočným režimom. Vďaka tejto technológii kamera zachytí viacero snímok v rýchlom slede za sebou s použitím rôznych hodnôt expozície a potom skombinuje viacero snímok. Dokáže si poradiť so širokým rozsahom svetelných podmienok na scéne, aby sa dosiahlo čo najlepšie zobrazenie objektov v jasných aj tmavých oblastiach záznamu.

Inteligentný parkovací režim

Po vypnutí motora sa kamera MiVue 935W prepne do inteligentného parkovacieho režimu. Ak následne snímače zaznamenajú náraz alebo pohyb v blízkosti prednej časti vozidla, automaticky sa aktivuje nahrávanie. To pomáha zhromažďovať dôkazy, aj keď sa nenachádzate vo vozidle.

Upozornenie na radarové a úsekové merania

Zariadenie MiVue 935W WiFi GPS zobrazuje vzdialenosť a čas v sekundách od radarov, upozornenia na radary na červenú (križovatky, semafory). Novinkou je aj pokročilá funkcia upozornenia pred, na začiatku, počas a na konci úsekového merania. Poskytuje informácie o aktuálnej a priemernej rýchlosti vozidla a rýchlostnom limite v úseku, ako aj o čase a vzdialenosti zostávajúcej do konca úseku. Môžete tak prispôsobiť svoju rýchlosť oveľa skôr ako na konci úseku.

Okrem toho vďaka upozorneniam na vzdialenosť a v závislosti od rýchlosti vozidla budete vedieť, ako rýchlo môžete ísť. Čím rýchlejšie idete, tým skôr vás kamera upozorní. Bezplatné aktualizácie databáz radarov sú k dispozícii počas celej životnosti zariadenia.

Odoláva vplyvom teploty

Vďaka zabudovanému kondenzátoru je MiVue 935W oveľa odolnejší voči teplotným zmenám a poskytuje vyššiu úroveň spoľahlivosti a ochrany.

Zálohovanie a prenos videa je možný aj do smartfónu vďaka aktualizovanej aplikácii MiVue PRO. Tá slúži aj na aktualizáciu autokamery, najmä radarov a nového firmvéru autokamery.

Určovanie polohy pomocou GPS a automatická kalibrácia času a polohy

Vďaka integrovanému modulu GPS zaznamenáva autokamera Mio dashcam rýchlosť jazdy, presnú polohu a čas (pečiatku vo videu možno v prípade potreby vypnúť). Poskytuje tiež automatickú kalibráciu času a polohy, a to aj po dlhšom čase mimo prevádzky.

V prípade nehody alebo náhlej zmeny smeru integrovaný G-senzor zaznamenáva pohyby vozidla a zabezpečuje, aby sa zaznamenané údaje nemohli prepísať.

Mio MiVue Manager

K dispozícii je aj softvér pre počítače na prehrávanie a analýzu videa, informácie z G-senzora (rýchlosť, smer a intenzita nárazu). Ten umožňuje aj zdieľanie na sociálnych sieťach a zaznamenávanie trasy jazdy na Google Maps.

Technické špecifikácie:

  • Záznam v reálnom rozlíšení 4K 2160P (3840 x 2160) pri 30 fps
  • Ostrejší obraz vďaka HDR – vysoký dynamický rozsah 2,5K 1440P/30 fps
  • Optický snímač STARVIS od spoločnosti Sony
  • Technológia nočného videnia Ultra
  • 2,7“ displej IPS LCD s vysokým rozlíšením
  • Objektív F1,8 poskytuje jasnejšie video aj pri slabom osvetlení
  • Zabudované GPS – automaticky zaznamenáva informácie o jazde (rýchlosť, smer, nadmorskú výšku a zemepisné súradnice)
  • Integrované vysokorýchlostné pripojenie Wi-Fi 5 na prenos súborov, aktualizáciu firmvéru fotoaparátu a rýchlostnej kamery, jednoduché spárovanie s mobilnou aplikáciou prostredníctvom kódu QR
  • Inteligentný parkovací režim s detekciou pohybu
  • Formát videa SuperMP4 (H.265)
  • Nastaviteľný uhol kamery
  • Superkondenzátor s extrémnou odolnosťou

Cena: 149 eur

Zdroj: Mio

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.