Avast, ako popredný poskytovateľ zabezpečenia pre digitálne zariadenia pripravil prehľad najnáročnejších aplikácií na základe dát zozbieraných z 3 miliónov zariadení.

Report odhaľuje, ktoré aplikácie v treťom štvrťroku minulého roka používateľom spotrebovali najviac systémových zdrojov, či už pri aktívnom používaní, alebo počas behu aplikácií na pozadí.

Na základe tejto analýzy sa používatelia môžu rozhodnúť aké aplikácie budú používať, aby neprichádzalo k plytvaniu energiou, miestom v zariadení a neefektívnemu využívaniu dátového pripojenia.

Top 10 aplikácií, ktoré najviac zaťažujú Android, pokiaľ bežia na pozadí.

Top 10 aplikácií, ktoré najviac zaťažujú Android, pri aktívnom používaní.

Najnáročnejšie aplikácie

Medzi aplikáciami, ktoré sa automaticky spustia pri zapnutí zariadenia a bežia na pozadí, majú najväčší vplyv na batériu, úložisko a spotrebu produkty od Googlu a Samsungu. Aplikácia AllShare od Samsungu je z nich najnáročnejšia.

Facebook, Spotify a Instagram zaberaju nejviac miesta v úložisku telefónu, či tabletu a Google Talkback, Facebook a Instagram naopak čerpajú najviac dát.

Z aplikácií, ktoré aktivujú samotní použivatelia, najviac batérie spotrebováva Beaming Service od Samsungu, Samsung WatchOn a filmový prehrávač Netflix.

Riziko zastaralých zariadení

Správa ukázala, že deväť z desiatich používateľov operačného systému Android má zariadenie Samsung. A polovica z najčastejšie používaných smartfónov sú staršie ako dva roky.

Pre elimináciu zaplnenia úložiska a zrýchlenie výkonu môžu používatelia používať aplikáciu Avast Cleanup, ktorá je k dispozícii zdarma ku stiahnutiu na Google Play.

zdroj: avast

Prečítajte si aj:

Zabezpečte si smartfón proti ukradnutiu

 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.