Ako vyzerá zvuk? Presne takto – nový reproduktor Level ukazuje, ako inak sa dá robiť domáce audio.

Je to jedna z dizajnových lahôdok značky Beosound patriacej Bang&Olufsen. Pri tejto značke ste zvyknutí na rôzne kreácie, tentoraz firma ukázala niečo industriálnejšie. Podobá sa to na výtopné teleso alebo v zlatej verzii skôr na drevené obloženie školských radiátorov či na drevenú sedačku v saune.

Hlavné vlastnosti:

  • Podpora prehrávania cez Wi-Fi
  • 16 hodín na jedno nabitie
  • Rôzne režimy zvuku podľa orientácie reproduktora

U nás v redakcii bol model Natural – Dark Grey. Ten pôsobí viac technologicky, práve svojím sfarbením. Nakoniec si ale ponecháva všetky vlastnosti, ktoré od značky čakáte.

Teda, špičkový zvuk z netradičného tvaru. Kým iné reproduktory nafukujú ozvučnicu na maximum, Beosound spraví hutný zvuk aj z tenkého profilu. Presne takto je reproduktor orientovaný. Dá sa použiť na stole, na zemi, na stene alebo dokonca naležato.

Domáci reproduktor má odolnosť IP54, takže nejaké to náhodné postriekanie tekutinou prežije bez ujmy. V režime na výšku je stabilný a netreba sa obávať prevrhnutia. K nabíjaniu pristupuje výrobca inak. Používa vlastný adaptér s piatimi výstupnými hodnotami a kábel sa k nemu pripája cez USB-C.

Takto máte univerzálny adaptér aj na váš tablet alebo smartfón. Na opačnom konci napájacieho kábla máte magnetický konektor s okrúhlym tvarom. Stačí sa s ním priblížiť ku kruhovému výrezu na zadnej strane a konektor sa k reproduktoru Level pritiahne.

Tento výrez je určený okrem nabíjania aj na to, aby ste si reproduktor mohli zavesiť na stenu. Držiak na stenu si treba kúpiť samostatne, stojí 99 eur. Kto má rad trochu efektového techna, predný panel sa dá odobrať a môže mať súpravu piatich meničov odokrytú. Hlavný zmysle bude v tom, že sa dá látkový poťah ľahšie očistiť.

Audio súprava obsahuje celkom päť meničov. Z toho 2 výškové s 30 W D zosilňovačom a tiež dvojica basových meničov s priemerom 4“. Uprostred je jeden širokospektrálny 2“ menič. Celkový rozsah je 39 ÷ 23 000 Hz. Dva takéto reproduktory sa dajú spojiť do jedného na vytvorenie stereo systému.

Horná strana obsahuje súpravu dotykových tlačidiel. Majú podsvietené a sú veľmi citlivé na dotyk. Okrem prechádzaní medzi skladbami sa dá pridávať hlasitosť a to cez dve samostatné tlačidlá alebo ťahaním po dotykových bodkách medzi nimi. Budú sa postupne rozsvecovať podľa toho, ako budete jemným ťahaním pridávať hlasitosť.

Reproduktor podporuje Bluetooth 5.0 a Wi-Fi b/g/a/n/ac. Na prenos audia sa dajú použiť zabudovaný Chromecast, AirPlay 2 a Spotify Connect. Ovládať sa dá aj na diaľku cez aplikáciu Bang & Olufsen. Tu sa dá zmeniť podanie zvuku cez ekvalizér.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Výborný zvuk
  • Tenký dizajn
  • Nabíjanie cez magnetický konektor
  • Automatické zvukové režimy podľa orientácie reproduktora
  • Konektivita

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Vyššia cena, no pri tejto značke nič nezvyčajné

Verdikt

Beosound Level je z vyššej cenovej relácie. To ale znamená, že si kupujete niečo, čo vyzerá inak a ešte aj veľmi dobre hrá. O reprodukcii zvuku tu nemá zmysel veľmi polemizovať. Zvuk je sám o sebe vyvážený a netreba ho nijako ďalej upravovať. Najlepšie hral na vyvýšenom mieste, napríklad na stole. Ak ho chcete mať na zemi, vtedy je lepšie použiť ho naležato. Prepne spôsob reprodukcie, ktorá bude zreteľnejšia a bude sa šíriť do priestoru.

Jednoduché je aj nastavenie reproduktora a jeho pripojenie k systému Google Home alebo cez Spotify Connect. Netreba nič zložito nastavovať a bádať ako na to. Rovnako tak je jednoduché pripojenie cez Bluetooth. Jemné zvukové signály uvítate. Nejde o nič rušivé ako sme zvyknutí na reproduktoroch za pár desiatok eur.

Cena: 1499 eur

Zapožičal: Bang&Olufsen

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Realme 7 Pro: 65 W a AMOLED displej za 299 eur (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.