Aj internetová banka potrebuje kamenné pobočky. 

mBank mala na Slovensku doteraz 9 pobočiek, nová, desiata, je však unikátna. Využíva moderný koncept založený na digitálnych technológiách, ktorý banka označuje pojmom Light Branch.

V praxi to znamená, že pobočka má menšie rozmery (s rozlohou 45 metrov štvorcových) a návštevníci majú okrem bankových poradcov a pracovníkov k dispozícii aj LED obrazovky a tablety. Deti si môžu skrátiť čakanie na rodičov hraním sa na detskom bankomate.

Prvá z nových vlajkových pobočiek mBank sa nachádza na najnižšom podlaží nákupného centra Eurovea. Je už prístupná verejnosti a jej celkový dizajn sa nesie v jednoduchom a praktickom duchu s použitím kvalitných a trvácnych materiálov. Vzorová pobočka bude slúžiť na otestovanie moderného konceptu a je pravdepodobné, že mBank neskôr do rovnakého dizajnu prerobí aj ďalšie svoje existujúce pobočky.

Banka očakáva, že návštevníci budú mať záujem najmä o poradenstvo a administráciu zložitejších finančných produktov, ako je mHypotéka alebo mPôžička. Teda úkony, ktoré pomocou internetu, resp. mobilného bankovníctva vybavíte veľmi zložito. Ak vôbec.

K dispozícii sú takisto zabezpečené terminály s pripojením do internetu, pomocou ktorých môžu používatelia realizovať akékoľvek transakcie cez internet banking aj v prípade, že so sebou nemajú svoje zariadenie.

mBank hotovostné operácie neponúka a neplánuje to meniť. To znamená, že peniaze v hotovosti si na účet nevložíte a na pobočke si ich ani nevyberiete. Pre účel výberu však môžete využiť hociktorý bankomat.

Zástupcovia banky nám taktiež prezradili, že vynovenú mobilnú aplikáciu v najbližších týždňoch rozšíria o funkciu QR platieb. V pláne je aj verzia pre systém Windows Phone, resp. Windows Mobile a následne optimalizácia používateľského rozhrania pre iPhone 6 a iPady.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit