Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slováci vo veľkom nakupujú ikonické bábiky Barbie. Premiéra dlho očakávaného filmového hitu sa postarala hneď počas prvých dní o rekordné tržby a zároveň spustila Barbie mániu. Štatistiky nákupného poradcu Heureka ukazujú, že v porovnaní s predchádzajúcim týždňom narástol záujem o bábiky Barbie až o 80 %.

Barbie patrí dlhé roky k najobľúbenejším hračkám na svete. Hoci v začiatkom išlo vyslovene o bábiku pre dievčatá, dnes môžeme zohnať limitované edície, ktorých cena sa pohybuje v tisícoch až desať tisícoch eur. Najdrahšie kúsky majú šperky z diamantov a obliekali ich najslávnejší módni návrhári všetkých čias. Svoju bábiku majú napríklad aj britská kráľovná Alžbeta II., Tina Turner či ikonický módny návrhár Karl Lagerfeld.

“Na základe našich skúseností úspech filmového hitu sa skutočne vie odraziť na zvýšenom záujme o danú značku. Rozbeh však býva spravidla postupný a dlhodobý. Aktuálny nárast v porovnaní s uplynulým týždňom je 80 %. Ak porovnáme júl 2022 a júl 2023, môžeme hovoriť o náraste 131 %,” vysvetľuje Michal Buzek, šéf analytikov Heureka Group.

Medzi Slovákmi sa teší obľube Barbie v tematických oblečeniach ako baletka alebo vo filmovom outfite. Rovnako vyhľadávané sú Barbie sady. “Zákazníci majú na Heureke možnosť výberu z nespočetného množstva typov a prevedení tejto ikonickej bábiky. Medzi Slovákmi je aktuálne najvyhľadávanejšia Barbie morská panna, svietiaca baletka a prekvapujúco aj vianočná Barbie. Rovnako registrujeme zvýšený záujem o Kena. Priemerná cena bábiky sa pohybuje na úrovni 30 eur,” dodáva Michal Buzek.

Čo sa týka doplnkov, podľa očakávania vedie oblečenie pre bábiku. Na Heureke je v ponuke aj auto, karavan alebo loď pre Barbie a takisto kozmetický stolík, šmykľavka, grilovací či športový set. 

Značky: