Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Heureka prichádza s novinkou, ktorá mení spôsob, akým spotrebitelia vyhľadávajú a nakupujú online. Okrem už známeho zobrazenia vývoja ceny sa odteraz pri jednotlivých produktoch zobrazujú aj zľavy a ich výška. Heureka priebežne sleduje vývoj cien pri všetkých svojich produktoch a vo chvíli, kedy zistí pokles ceny, produkt označí štítkom “zľava”. Zľava na Heureke teda znamená skutočné a overené zníženie ceny a nie zľavu deklarovanú obchodníkom.

Na Slovenskom trhu neexistuje lepší východiskový bod pre online nákupy ako Heureka. Tá navyše neustále pracuje na nových funkciách. Spotrebitelia si už dnes porovnávajú produkty podľa rôznych kritérií ako je cena, funkcionalita či dostupnosť, no predovšetkým ich vidia vo vybranej kategórii označené v poradí, ktoré zodpovedá ich skutočnej popularite. Takisto môžu sledovať zákaznícke hodnotenia či pri výbere e-shopu zohľadniť certifikáty Overené zákazníkmi i Udržateľný e-shop. Po novom si však na Heureke vyberú aj podľa aktuálnej výšky zliav.

“Naša novinka pomôže nielen tým, ktorí sú citliví na cenu alebo radi nakupujú tovar v zľave, ale umožní aj zviditeľniť zľavové akcie jednotlivým e-shopom. Táto inovácia poskytuje zákazníkom možnosť lepšie sa orientovať v zľavách a je ďalším krokom k tomu, aby bola Heureka pre zákazníkov i naďalej spoľahlivým a praktickým pomocníkom a radcom pre ich online nákupy,” hovorí David Chmelař.

Vyhľadávanie podľa zliav je teraz možné na www.heureka.sk, ale aj v Česku a Bulharsku. Spotrebitelia môžu naďalej sledovať vývoj ceny vybraného produktu v zvolenom období, ako boli zvyknutí doteraz.Názornú ukážku, ako zistiť skutočnú zľavu na internete nájdete tu.

Nové funkcie na Heureke:

  • Filter “zľava“ v kategórii: Zákazníci teraz môžu vyhľadávať produkty priamo podľa zliav v rámci kategórií.
  • Označenie zľavy: Produkty, ktorú sú v zľave, majú viditeľné označenie zľavy priamo v detaile produktu.

Algoritmus výpočtu zľavy:

  • Monitorovanie ceny: Pri každom produkte sleduje Heureka najnižšiu cenu za každý deň po dobu 30 dní.
  • Označenie zľavy: Pokiaľ zistí, že cena klesla oproti tejto vzorke dát, získa produkt označenie “zľava”. 
  • Platné zľavy: Na Heureke sa  zobrazujú iba zľavy, ktoré sú väčšie alebo rovné ako 5 % a nižšie alebo rovné ako 80 %.
  • Výpočet zľavy: Za každý deň sa ukladá minimálna cena produktu, tento súbor dát je následne zoradený od najnižšej po najvyššiu hodnotu a prevedie sa spriemerovanie prostredných desiatich hodnôt (11. až 20.).
  • História cien: Produkt musí mať aspoň 30-dennú históriu cien.

Značky: