Poznáte to – zídu sa ľudia v rámci spolupráce pri jednom projektore alebo veľkom televízore a začnú riešiť to, ako sa do tohto systému pripojiť. Túto situáciu elegantne a rýchlo vyrieši ClickShare od Barco.

Áno, dnes je to často riešené tým, že veľa notebookov má univerzálny HDMI port, ale nájdu sa zariadenia, ktoré majú napr. DisplayPort, prípadne je potrebné pripojiť aj smartfóny alebo iné typy zariadení do spolupráce. A ClickShare CX-30 ide ešte ďalej, umožňuje aj interaktívne používanie. Je to ideálne zariadenie do menších zasadačiek.

Spoločnosť Barco pôsobí hlavne v oblasti poriadne výkonných projektorov, ale ClickShare je ich špeciálny produkt, ktorý sa fakt podaril. ClickShare CX-30 ponúka pomerne bezproblémové bezdrôtové riešenie pre konferencie, umožňujúce použitie na akomkoľvek zariadení. CX-30 dokáže premeniť vašu bežnú konferenčnú miestnosť na pokročilé a inovatívne stretávacie miesto na spoluprácu. V balení nájdete centrálnu jednotku, dve pripojovacie zariadenia a prepojovací adaptér USB-C na USB-A.

Prepojenie Barco CX-30 na notebook cez USB-A port

Zoberte si míting so sebou

S ClickShare CX-30 môžete vytvoriť schôdzku kdekoľvek a spojiť sa s inými osobami po celom svete. Tento systém buduje na princípoch použitia akéhokoľvek zariadenia (BYOD), či to bude notebook, tablet alebo smartfón. Tieto zariadenia musia mať pripojenie na Wi-Fi alebo USB-A či USB-C port.

Hlavný cieľ: kompatibilita a interaktivita

Kompatibilita je zabezpečená vďaka podpore operačných systémov Windows, MacOS, iOS a Android a je možné ho tiež využiť zariadenia s UC (Unified Communications) technológiou alebo AV USB príslušenstvom.

Pripravenie ClickShare CX-30 na prevádzku, pokiaľ viete čo máte, robiť trvá pár sekúnd. Ide o bezdrôtový systém, tlačidlo ClickShare Wireless Conferencing Button spoločne s aplikáciou ClickShare Collaboration App umožňujú celý proces zdieľania obsahu zjednodušiť a hlavne zrýchliť.

Barco CX-30 pri pripojení na smartfón s USB-C portom

Používanie

Po zasunutí ClckShare adaptéru do USB portu notebooku sa spustí inštalácia programu. Hneď po jeho nainštalovaní a stačení tlačidla na adaptéri sa toto rozsvieti na červeno a obrazovka notebooku sa bezdrôtovo zrkadlí na pripojenom projektore alebo displeji. Výhodou je, že je to fakt za pár sekúnd.

Mobilná aplikácia ClickShare pre Android

Mobilná aplikácia ClickShare pre Android

Pripojenie smartfónu alebo iného zariadenia s Wi-Fi je tiež jednoduché. Centrálna jednotka ClickShare vytvára vlastnú Wi-Fi sieť, na ktorú sa pripájate s tým, že je do nej pre väčšiu bezpečnosť potrebné zadať heslo a do smartfónu si inštalujete aplikáciu ClickShare pre iOS a Android. Následne vznikne na displeji virtuálny adaptér, ktorý má tiež tlačidlo a po jeho stačení začínate prezentovať zo smartfónu.

Dvaja účastníci s interakciou

Ak v rámci ClickShare prezentujete z jedného zariadenia, je to na celú obrazovku, Ak máte pripojené dve zariadenia, potom sa obrazovka rozdelí na dve polovice a vidíte obraz z oboch zariadení na displeji. Ak sa jedno z nich následne odpojí, obraz z ostávajúceho zariadenia sa zobrazí na celej ploche. Veľmi jednoduché a vždy fungujúce riešenie.

Dve zdielané obrazovky na jednom displeji - z notebooku a zo smartfónu

Dve zdielané obrazovky na jednom displeji – z notebooku a zo smartfónu

Obojstranná komunikácia

Navyše, je tu ešte možnosť obojstrannej komunikácie. Teda ak niekto na stretnutí premieta video, je tu možnosť, aby si ho druhá strana pozrela buď na displeji, alebo aj na vlastnom zariadení, čo môže byť často pohodlnejšie ako sledovať veľkú premietaciu plochu.

Spoločné prepojenie zariadení s Barco CX-30

Spoločné prepojenie zariadení s Barco CX-30

ClichShare CX-30 sa dá využiť pri rade interaktívnych možností ako napr. moderovanie, lokálny pohľad na obrazovku miestnosti, anotácie a používanie režimu tabule. Ide o robustné a spoľahlivé zariadenie.

Cena: 2940 eur

Zapožičal: AV Intergra, www.ketos.eu

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.