Bang & Olufsen predstavil Beosound Explore, odolný a robustný reproduktor zameraný na zvuk po vašom boku. Beosound Explore, vyvinutý ako ľahký, vodotesný a s dlhou dobou prehrávania, je vhodným outdoorovým reproduktorom, ktorý sa vyznačuje charakteristickým zvukom spoločnosti Bang & Olufsen a osobitým škandinávskym dizajnom.

Dlhá výdrž

Beosound Explore je prvý reproduktor na trhu, ktorý je vybavený eloxovaným hliníkom typu 2, čo zaisťuje vyššiu odolnosť proti poškriabaniu. Robí to z neho reproduktor pre náročné outdoorové aktivity. Je vyrobený v Bang & Olufsen Factory 5 v dánskom Strueri a jeho anodizácia sa dosahuje hromadením oxidu hlinitého na jeho povrchu.

Určený pre vonkajšie aktivity

Reproduktor je vybavený hliníkovou karabínou, aby ste ho mohli na dlhých túrach pevne zavesiť na batoh. Spolu s integrovaným remienkom na zavesenie je Beosound Explore univerzálny a poskytuje vysoký výkon bez ohľadu na to, kde je reálne umiestnený. Či už sa chystáte na turistiku alebo na kempovanie vonku, ochrana proti prachu a vode IP67 chráni tento reproduktor proti prenikaniu vody.

Škandinávsky dizajn Beosound Explore s odolnosťou voči vode.

Škandinávsky dizajn Beosound Explore s odolnosťou voči vode. Zdroj: Banq Olufsen

Valcový kryt Beosound Explore poskytuje bezpečné uchopenie a ľahko sa vojde do vreciek batoha. Napriek odolnému vonkajšiemu krytu reproduktor váži len 631 gramov. Jeho výdrž je až 27 hodín pri typickej hlasitosti počúvania. Znamená to celý deň bez toho, aby ste museli myslieť na nabíjanie.

Jednoduchosť a intuitívnosť

Dizajn Beosound Explore podľa tvorcov pripomína lesy, ľadovce a fjordy typické pre škandinávske krajiny. K dispozícii je vo vyhotovení Čierny antracit, Zelená alebo Šedá hmla. Hliníkový kryt  je špeciálny na dotyk a je vybavený jednoduchým a intuitívnym používateľským rozhraním na vrchu reproduktora. Zaisťuje vynikajúcu viditeľnosť reproduktora, ak by sa stratil a je tiež ľahko použiteľný aj v rukaviciach pri chladnejších podmienkach.

Povrch Beosound Explore tvorí elexovaný hliník.

Povrch Beosound Explore tvorí elexovaný hliník. Zdroj: Bang Olufsen

Zvuk je základ

Beosound Explore dodáva charakteristický zvuk Bang & Olufsen a je vybavený duálnymi 1,8-palcovými širokopásmovými meničmi. Pozornosť bola venovaná outdoorovému výkonu a hlavne basom. Napriek svojim kompaktným rozmerom poskytuje basový výkon až 59 dB. Mriežka je rozdelená v 360-stupňových líniách, aby sa zaistil všesmerový zvuk True360. To oceníte pri táboráku. Jeho cena je 199 eur, práve prichádza aj na slovenský trh.

Beosound Explore pri záborovom ohni.

Beosound Explore pri záborovom ohni. Zdroj: Bang Olufsen

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.