Spoločnosť Bang & Olufsen oznámila vydanie svojich prvých bezdrôtových herných slúchadiel Beoplay Portal.

Vďaka prémiovému materiálu a kvalitnému zvuku prinášajú Beoplay Portal všetky charakteristické znaky spoločnosti Bang & Olufsen do sveta hier. Bez ohľadu na to, či sa Beoplay Portal používajú na pohlcujúce herné zážitky, sledovanie filmov alebo počúvanie hudby, ľahko sa prispôsobia konkrétnej situácii a ponúkajú pôsobivé funkcie vrátane priestorového zvuku s nízkou latenciou, kvalitného mikrofónu, adaptívneho aktívneho potlačenia šumu, režimu Transparency  a elegantného používateľské rozhrania. Tieto ľahké slúchadlá sú vyrobené s dôrazom na pohodlie, jednoduché používanie a vynikajúci akustický výkon.

Slúchadlá Beoplay Portal

Dizajnované pre XBox

Beoplay Portal boli vyvinuté v spolupráci s Xboxom ako súčasť programu Designed for Xbox a bezproblémovo sa pripájajú ku konzolám Xbox Series X | S a Xbox One pomocou protokolu Xbox Wireless. V tomto pripojení poskytujú  pripojenie s vysokou šírkou pásma a nízkou latenciou. Beoplay Portal sú tiež kompatibilné s počítačom a mobilnými zariadeniami cez Bluetooth 5.1, aptX Adaptive a USB-C.

Vynikajúci zvuk

Beoplay Portal poskytujú bohatý zvukový zážitok a poskytujú vysokú úroveň detailov a zvukové nuansy. Dva na mieru navrhnuté 40 mm meniče s neodýmovými magnetmi zaisťujú presnú a vernú akustickú reprodukciu. S podporou Dolby Atmos for Headphones ponúka Beoplay Portal tiež virtualizovaný priestorový zvuk, ktorý hrám, filmom a hudbe dodáva vrstvy hĺbky a textúry.

Bezproblémové spojenie s počítačom, XBoxom a smartfónom

Zvukový prejav slúchadiel Beoplay Portal je ďalej technológiou Adaptive Active Noise Cancellation. Pomocou kombinácie ANC s mikrofónom mimo slúchadla a ANC s mikrofónom v slúchadle umožňujú Beoplay Portal úplne sa ponoriť a vychutnať si každý detail aj v hlučnom prostredí. A pridanie Own Voice funkcie umožňuje počuť svoj vlastný hlas a súčasne eliminovať neželané ruchy.

Dizajn a spracovanie

Beoplay Portal sú navrhnuté pre štýl, pohodlie a odolnosť. Navrhol ich Jakob Wagner v spolupráci s dizajnérskym tímom Bang & Olufsen, k dispozícii sú v troch farebných vyhotoveniach: antracitová čierna, šedá hmla a námornícka modrá. Slúchadlá sú vybavené hliníkovými diskami citlivými na dotyk.

Náušníky sú vyrobené z pamäťovej peny obalenej jahňacou kožou. Na zadnej strane každého náušníka sa nachádza jemný výčnelok, ktorý zodpovedá tvaru hlavy používateľa, zvyšuje pohodlie a eliminuje úniky zvuku. Vnútorná čelenka má offsetovú výplň určenú na uvoľnenie tlaku na temeno hlavy. Táto výplň je pokrytá kvalitnou textíliou z bambusových vlákien, ktorá bola zvolená pre svoju odolnosť a priedušnosť. Slúchadlá Beoplay Portal s hmotnosťou iba 282 gramov patria medzi najľahšie v kategórii bezdrôtových slúchadiel a sú vhodné na celé hodiny nepretržitého používania.

Beoplay Portal obsahuje aj úplne nové virtuálne boom rameno, ktoré eliminuje potrebu tradičného boom ramena, ktoré sa nachádza na väčšine herných headsetov. Pomocou technológie Directional Beamforming pomáha rad mikrofónov izolovať a zosilňovať hlas používateľa a zároveň eliminovať hluk pozadia, čo znamená veľmi čisté rozhovory pri telefonovaní.

Rozhranie a aplikácia

Beoplay Portal ponúka používateľské rozhranie pozostávajúce z dotykových ovládacích prvkov zabudovaných do boku slúchadiel. Pomocou niekoľkých jednoduchých gest môžete zvyšovať a znižovať hlasitosť, upravovať ANC a režim Transparency a ovládať hudbu a telefónne hovory.

Rovnaké funkcie sú prístupné aj v aplikácii Bang & Olufsen (pre iOS a Android). S vydaním Beoplay Portal bola aplikácia Bang & Olufsen aktualizovaná tak, aby obsahovala aj herný režim, ktorý predstavuje novú sadu funkcií určených špeciálne pre hráčov, vrátane optimalizácie mikrofónu a vyváženia hry/chatu. Po pripojení ku konzole Xbox alebo PC pomocou prijímača alebo USB-C sa automaticky aktivuje herný režim. Po pripojení pomocou rozhrania Bluetooth sa funkcie prispôsobia potrebám tradičných slúchadiel a prispôsobí sa tomu aj používateľské rozhranie aplikácie.

Beoplay Portal majú 1200 mAh lítium-iónovú batériu, ktorá ponúka až 24 hodín nepretržitého prehrávania pomocou Bluetooth pri aktívnom potlačení šumu. Alebo 12 hodín hrania pomocou bezdrôtových pripojení Xbox, Bluetooth a s aktívnym potlačením šumu.

Beoplay Portal sa budú predávať na trhu za cenu 499 eur od 15. apríla.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.