Saramonic predstavil bezdrôtové mikrofóny Blink B2+ určené pre nahrávanie hlasu pomocou mobilných telefónov, tabletov alebo kamier. Nahrávajú dve osoby a sú použiteľné univerzálne.

Výrobca ich nazýva 4v1, pretože umožňujú pripojenie k smartfónom s portom USB-C, k starším iPhonom, ďalej cez 3,5 mm jack port ku kamerám (TSR) a tiež k telefónom, ktoré sú vybavené 3,5 mm jack portom (TSSR). Takto sa dá vlastne pripojiť k ľubovoľnému zariadeniu. Dosah na voľnom priestore je do 150 metrov.

Celý systém je ultrakompaktný, zmestíte ho aj do vrecka. Má dva vysielače so zabudovanými všesmerovými mikrofónmi, ktoré poskytujú čistý a jasný zvuk. Vďaka ľahkej konštrukcii možno vysielač ľahko pripnúť na golier košele alebo ho diskrétne pripevniť na košeľu pomocou magnetických držiakov, ktoré sú súčasťou dodávky.

Využiť môžete aj mobilnú aplikáciu, ktorá umožňuje nahrávať zvuk alebo video so zvukom priamo do smartfónu. Nataviť sa dá režim mono, stereo a safety.

Hlasitosť mikrofónov sa dá nastaviť v 17 stupňoch, mikrofón sa dá sa tiež kompletne stlmiť. Súčasťou dodávky sú tiež ochrany proti vetru, čo oceníte pri nahrávaní v exteriéri. Vysielače sú tiež vybavené dvojstupňovým aktívnym potláčaním hluku, takže si môžete vybrať úroveň potlačenia hluku, ktorá vám bude vyhovovať. Ide o Low-cut filter 75 Hz alebo 150 Hz. Prijímač má tiež 3,5 mm výstup na slúchadlá. Podporuje aj funkciu Mobile Device Speaker Enable na prehrávanie na smartfóne alebo tablete.

S výdržou batérie až 20 hodín pre vysielač a 16 hodín pre prijímač prekonáva B2+ konkurenciu. Nabíjateľné puzdro na prenášanie s kapacitou 1250 mAh umožňuje ďalšie 1,6-násobné nabitie celého systému, takže po úplnom nabití systému a puzdra môžete snímať až 41,6 hodiny. To bude určite stačiť. Mikrofóny sa dodávajú spolu s textilným puzdrom, ktoré obsahuje aj priehradku pre príslušenstvo.

Cena: 129 eur

Zapožičal: Focus Nordic

Zdroje: vlastné, Saramonic

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.