Myš nemusí stáť obrovskú sumu, čo jasne dokazujú modely značky Canyon.

Nejde pritom o úplný základ a za minimálnu sumu dostávate lepšiu výbavu. Zväčša dostupnú len u drahších myší, napríklad voľba DPI. Obe pracujú s optickým snímačom, no sú tu rozdiely. Obe myši sú dostupné na Datacomp.sk a NAY.sk.

Canyon CNS-CMSW21 – Ergonomická

Prvá myš, ktorú sme testovali, je určená pre pravákov. Model Canyon CNS-CMSW21 je vhodný aj do väčšej dlane. Vďaka jej vypuklému tvaru minimalizujete odtlačenú kosť na zápästí. Ďalším efektom vychádzajúcim z tvaru, je zníženie tlaku na hornej strane zápästia.

Zabránite tým nadmernej únave z používania. Na jej používanie nepotrebujete žiadnu podložku pod myš a nie je potrebný ani vyslovene rovný či hladký povrch. Výrobca použil špeciálny LED snímač. Nazýva ho Blue Track, má, celkom príznačne, modré svetlo a funguje aj na lesklých povrchoch.

Myš je veľmi dobre tvarovaná a má celkovo sedem tlačidiel vrátane tlačidla integrovaného v rolovacom koliesku. Bočné na palec sú určené na pohyb vpred a vzad. Funguje to v Prieskumníkovi, ale aj na webových stránkach. Veľmi dobrá pomôcka, bez ktorej by ste dnes už nemali chcieť myš. Tlačidlá nad kolieskom sú určené na zmenu DPI v cykle 800/1200/1600.

Netreba inštalovať žiadny softvér, stačí pripojiť USB nanoprijímačom pracujúcim na frekvencii 2,4 GHz. Myš sa dá použiť aj pri hrách, hoci nemá primárne herné zameranie. Každé z tlačidiel má životnosť 3 milióny stlačení. Na napájanie sa používa dvojica AAA batérií. Na výber je 5 farebných variantov.

Cena: 8,99 €

Canyon CNS-CMSW21 Zdroj: Canyon
Canyon CNS-CMSW21

Canyon CNS-CMSW09 – Nehlučná

Toto je univerzálna myš, nielen tvarom, ale aj pripojením. Určená je aj pre ľavákov a odporúčame ju do menších rúk. Rozmiestnením ovládacích prvkov sa viac prikláňa na držanie v pravej ruke. Rovnako aj v tomto prípade sú na palec dostupné tlačidlá dopredu a späť.

Otočné koliesko je menšie a jeho krokový pohyb nám pripadal vyladenejší. Myš má šesť tlačidiel vrátane tlačidla v rolovacom koliesku. Zmena DPI sa dá nastaviť prostredníctvom jedného tlačidla nad kolieskom a vyberať môžete medzi 800/1000/1200/1500 dpi.

Myš používa na pripojenie vlastný nanoprijímač na frekvencii 2,4 GHz a Bluetooth režim. V spodnej časti je tlačidlo na prepínanie medzi režimom pripojenia. Výhodné to je, ak nechcete nosiť USB prijímač, v notebooku ho nemáte alebo chcete myš pripojiť k tabletu. Vtedy máte k dispozícii Bluetooth.

Vysokou pridanou hodnotou sú úplne tiché tlačidlá. Všetky prvky okrem tlačidiel dopredu a späť nevydávajú hlasné klikanie. Toto je skutočným prínosom, keď nechcete neustále niekoho rušiť klikaním.

Cena: 13,99 €

  • Canyon CNS-CMSW09Zdroj: Canyon
  • Canyon CNS-CMSW09Zdroj: Canyon
  • Canyon CNS-CMSW09Zdroj: Canyon

Zapožičal: Canyon

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.