Belkin rozširuje svoj sortiment nabíjacích stojanov a podložiek, ktoré podporujú najnovšiu technológiu Qi2.

S bezdrôtovým nabíjaním Qi2 stačí položiť iPhone 15 na podložku a máte bezpečné a spoľahlivé bezdrôtové nabíjanie. Technológia Qi2 optimalizuje spotrebu energie a chráni životnosť batérie pripojeného zariadenia. Belkin BoostCharge Pro 2 v 1 dokáže nabíjať iPhone 15 alebo iné produkty podporujúce Qi2 s výkonom 15 W a zároveň nabíjať slúchadlá AirPods s výkonom 5 W a technológiou Qi. Okrem toho je k dispozícii aj výstup USB-C.

Belkin BoostCharge Pro
Belkin BoostCharge Pro

BoostCharge Pro 2-in-1 Magnetic Wireless Charging Pad Qi2 15W

  • Qi2 optimalizuje spotrebu energie a chráni životnosť batérie
  • Jednoduchá spolupráca s Qi2 pomocou magnetického pripojenia 
  • Kompaktný dizajn na prenášanie
  • 5W výstup USB-C na nabíjanie ďalších zariadení
  • Obsahuje 30 W napájací zdroj a kábel USB-C na USB-C
  • 100 % bezobalový plastový obal 
  • Vyrobené z recyklovaných materiálov

Technológia Qi2

Qi2 je technológia na bezdrôtový prenos energie do mobilných zariadení. Qi2 funguje s iPhonom 15 a ďalšími zariadeniami podporujúcimi Qi2 a ponúka bezpečné magnetické pripojenie, rýchlejšie nabíjanie a väčší prenos energie. Qi2 tiež optimalizuje spotrebu energie a chráni životnosť batérie. Technológia Qi2, vyvinutá konzorciom Wireless Power Consortium (WPC), ktorého členom je spoločnosť Belkin, je najnovším štandardom v oblasti technológie bezdrôtového nabíjania. Poskytuje až 15 W nabíjacieho výkonu a využíva magnetickú väzbu na výrazné zvýšenie rýchlosti nabíjania. Základom Qi2 je magnetický napájací profil (MPP), ktorý vyvinula spoločnosť WPC na základe technológie MagSafe spoločnosti Apple. Qi2 je však otvorená pre všetkých výrobcov zariadení ako priemyselný štandard, zatiaľ čo MagSafe je určená pre zariadenia Apple. Qi2 bude dostupnejší pre rôzne značky smartfónov a operačné systémy. Mimochodom Qi znamená v čínštine energia a vyslovuje sa čí.

Výhody bezdrôtového nabíjania Qi2

Rýchlosť: Najväčšou výhodou je, že Qi2 sa nabíja oveľa rýchlejšie ako jeho predchodca Qi. Qi2 nabíja až do 15 W, zatiaľ čo Qi nabíja od 5 do 15 W. Väčší výkon znamená rýchlejšie nabíjanie. Ale rýchlosť je len začiatok. Vďaka dômyselnému použitiu magnetov je nabíjanie oveľa efektívnejšie a vytvára sa pri ňom oveľa menej tepla, pretože nabíjacie cievky sú vždy správne zarovnané.

Bezpečnosť: Qi2 sa snaží optimalizovať spotrebu energie, minimalizovať čas nabíjania a chrániť životnosť a integritu batérie zariadenia. Štandard zahŕňa zdokonalenú detekciu cudzích predmetov, aby sa zabezpečilo, že sa budú nabíjať len kompatibilné zariadenia, čím sa minimalizuje riziko nehôd alebo poškodenia. Fungovať budú len zariadenia s certifikáciou Qi2. Ak zariadenie nie je certifikované, výkon nabíjania sa môže líšiť.

Kompatibilita: Qi2 bude spočiatku kompatibilný s vybranými zariadeniami iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 a ďalšími zariadeniami kompatibilnými s MagSafe, ale je k dispozícii aj pre výrobcov zariadení so systémom Android na integráciu do ich budúcich zariadení.

Výhľad do budúcnosti: Qi2 umožní nové inovácie výrobkov aj v iných oblastiach. Bude podporovať aj nové typy príslušenstva, ktoré sa magneticky pripevní na zadnú stranu telefónu, napríklad prídavnú batériu.

BoostCharge Pro 2-in-1 Magnetic Wireless Charging Pad Qi2 15W je k dispozícii u vybraných predajcov a maloobchodníkov v dvoch farebných verziách (biely a čierny). Odporúčaná cena je 82 eur. Produkty Belkin sú dostupné okrem iného prostredníctvom obchodov Smarty.sk a iStores.sk. Výhradným distribútorom značky Belkin pre Slovensko je spoločnosť SWS a.s. a AT Computers a.s.

Zdroje: Belkin

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.