Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe bezdrôtového dvojpásmového multigigabitového prístupového bodu (AP) EAP650 (AX3000), ktorý podporuje Wi-Fi 6 a je určený na montáž na strop.

Vysoké rýchlosti a dvojnásobná kapacita
Novinka vďaka podpore štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax) ponúka ultravysoké prenosové rýchlosti v dvoch pásmach, a to s kombinovanou rýchlosťou 2 976 Mb/s. Z toho vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz sa jedná o 574 Mb/s a v pásme 5 GHz o 2 402 Mb/s. Navyše je prístupový bod vhodný pre prostredie s vysokou hustotou prevádzky, pretože podporuje technológiu HE160 (160MHz kanál), a má tak dvojnásobnú kapacitu pre dáta prenášané počas špičky v jednom dátovom prúde.

Určený je napríklad pre prevádzky ako pohostinstvá, reštaurácie, obchodné centrá, zasadacie miestnosti či vlakové stanice. Použitiu v miestach s hustou prevádzkou napomáhajú aj najnovšie technológie štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), ako sú 1024-QAM a OFDM s dlhým trvaním symbolu. Pre vyššie rýchlosti pripojenia väčšieho množstva koncových zariadení pripojených súčasne sú tu aj technológie OFDMA alebo MU-MIMO.

Omada SDN je inteligentné cloudové riešenie
Inteligentné cloudové riešenie Omada SDN pre firemné siete je platformou softvérovo definovaných sietí, ktoré integruje sieťové zariadenia vrátane prístupových bodov (AP), ako je EAP650, ale aj switchov a brán. Výsledkom je výkonná firemná sieť s vyššou efektivitou, zabezpečením a spoľahlivosťou. K dispozícii je taktiež 100% centralizovaná cloudová správa celej siete, a to odkiaľkoľvek prostredníctvom jediného rozhrania.

Samotný prístupový bod TP-Link EAP650 je možné zapojiť do meshovej siete podobného názvu Omada Mesh, čo znamená ešte zjednotenejšiu sieť aj vďaka bezdrôtovej konektivite medzi jednotlivými prístupovými bodmi na získanie predĺženého dosahu a flexibilného nasadenia.

Gigabitový ethernetový port a PoE+
Prístupový bod TP-Link EAP650 ďalej disponuje gigabitovým ethernetovým portom pre gigabitové pripojenie, čo znamená lepšie a rýchlejšie spojenie so svetom prostredníctvom bezdrôtovej siete Wi-Fi. Vďaka kompatibilite so štandardom 802.3at PoE+ (Power-over-Ethernet) je riešenie vhodné pre flexibilné nasadenie, pretože k tomuto stropnému prístupovému bodu budete musieť naťahovať len jediný kábel pre dáta aj napájanie, a to práve ten ethernetový. Samozrejmosťou je však aj možnosť klasického napájania cez DC adaptér do zásuvky, ktorý je prirodzene súčasťou balenia.

Roaming bez komplikácií aj zvýšená účinnosť siete
Roaming automaticky prepína klientov na prístupový bod s optimálnym signálom, zaisťuje plynulé prepínanie pri pohybe v pokrytej oblasti a umožňuje neprerušovaný chod citlivých aplikácií, ako sú VoIP a videokonferencie.

Okrem toho je vďaka radu pokročilých funkcií posilnená účinnosť a efektivita siete. Za všetky menujeme Band Steering pre automatický presun dvojpásmových zariadení do 5GHz pásma; Load Balance (vyrovnávanie zaťaženia) pre bezproblémové využitie siete v prostredí s vysokou hustotou prevádzky; a Airtime Fairness pre zvýšenie priepustnosti pre zariadenia so staršou Wi-Fi technológiou.

Zabezpečená sieť s prihlásením pre hostí
Prihlásenie do siete pre hostí (pomocou až 16 identifikátorov SSID, teda názvov siete) môžete zabezpečiť overením cez Facebook alebo SMS, čo znamená vyššiu úroveň zabezpečenia aj zjednodušený proces prihlasovania. A za zmienku určite stojí aj výrazne menšie prevedenie oproti predošlému modelu, elegantný priemyselný dizajn, a jednoduchšia montáž na strop.

Kľúčové vlastnosti EAP650:

  • Ultravysoké prenosové rýchlosti Wi-Fi 6 – simultánne rýchlosti 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 2 402 Mbit/s v pásme 5 GHz poskytujú výslednú prenosovú rýchlosť 2 976 Mbit/s.
  • Vysoko účinná sieť Wi-Fi 6 – väčší počet pripojených zariadení môže využívať vyššie rýchlosti.
  • Centralizovaná cloudová správa vďaka integrácii do platformy Omada SDN môžete celú sieť spravovať lokálne alebo cez cloud prostredníctvom webového rozhrania alebo aplikácie Omada.
  • Kanál 160 MHz – zdvojnásobte kapacitu dát prenášaných počas špičky v jednom dátovom prúde s technológiou HE160.
  • Plynulé prepínanie medzi pripojenými zariadeniami – používatelia sa môžu voľne pohybovať v pokrytej oblasti bez toho, aby to malo nejaký vplyv na streamovanie videa alebo hlasové hovory.
  • Omada Mesh – umožňuje bezdrôtovú konektivitu medzi prístupovými bodmi na získanie predĺženého dosahu a flexibilného nasadenia.
  • Technológia PoE+ – podporuje ako DC napájanie, tak 802.3at PoE+ napájanie pre uľahčenie inštalácie (adaptér je súčasťou balenia).
  • Ultratenký dizajn – elegantný dizajn (Φ160 mm × 33,6 mm) pre pružnejšie nasadenie.

Viac informácií o produkte nájdete tu:https://www.tp-link.com/cz/business-networking/omada-sdn-access-point/eap650/

Značky: