Bezpečnostný systém König SAS-CLALARM10 s výbornou funkčnosťou je vhodný pre menšie byty alebo kancelárie. Zabezpečenie je dosiahnuté dvomi okennými/dverovými senzormi, pohybovým PIR snímačom, hlasnou vnútornou sirénou a otočnou IP kamerou. Všetky súčasti sú spárované s riadiacou jednotkou (RJ), ktorá je pripojená na internet. Tá sprostredkuje ovládanie celého systému cez aplikáciu v smartfóne.

Základné ovládanie je možné aj cez dva diaľkové ovládače z balenia. Systém funguje cez cloud, čiže zabezpečenie a pohľad do monitorovaného priestoru je možný odkiaľkoľvek, cez smartfón s prístupom na internet. Akékoľvek prerušenie senzorov alebo pohyb v priestore sú okamžite hlásené cez notifikácie alebo e-mail.

Všetky súčasti systému, okrem RJ, sú bezdrôtové a komunikujú cez RF 868 MHz alebo Wi-Fi. Napájanie modulov je z elektrickej siete alebo AA batériami. Vnútorná IP kamera má rozlíšenie 1 MPx, max 720p s IR-LED prisvietením do 6 metrov. Komunikuje cez Wi-Fi alebo Ethernet a taktiež má vstavané obojsmerné audio. Záznam videa a fotografií je na microSD kartu.

Inštalácia systému je nenáročná, všetky prvky sú vopred spárované. Aplikácia Smart Home Security je zdarma pre Android a iOS. Ponúka kompletný prehľad systému, modulov, obrazu z kamery, množstvo nastavení a konfigurácie notifikácií. Výhodou je možnosť samostatného zabezpečenia aplikácie vzorom. K tejto zostave je možnosť dokúpenia aj ďalších bezpečnostných prvkov.

Cena: 269,99 €
Zapožičal: www.nedis.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 7/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE