Operačný systém Windows 10 bude spoplatnený pre nových používateľov, ktorí si ho doteraz neaktivovali.

Do piatka, 29. júla 2016, môžete získať operačný systém Windows 10 zadarmo. Stačí vykonať inováciu z aktuálnej inštalácie systému Windows 7 alebo 8.1, prípadne si nainštalovať Windows 10 načisto pomocou oficiálneho nástroja a ako produktový kľúč zadať váš legálny kľúč pre Windows 7 alebo 8.1.

Ponuka bezplatnej inovácie končí v piatok a od soboty, 30. júla 2016, bude prechod na Windows 10 spoplatnený plnou sumou. Ceny sa odlišujú podľa verzie systému Windows 10 a sú nasledujúce:

  • 135 eur v prípade inovácie na Windows 10 (prechod z Windows 7 / 8.1 Home)
  • 279 eur v prípade inovácie na Windows 10 Pro (prechod z Windows 7 / 8.1 Pro)
Ponuka bezplatnej inovácie na Windows 10 už dramaticky odpočítava zostávajúce dni a hodiny

Ponuka bezplatnej inovácie na Windows 10 už dramaticky odpočítava zostávajúce dni a hodiny

Windows 10 môžete mať zadarmo aj neskôr. Stačí jedna aktivácia

Pokiaľ do 29. júla vykonáte bezplatnú inováciu, Windows 10 môžete na danom počítači používať, dokedy sa zariadenie nepokazí. Systému nevadí ani výmena disku, licencia je priamo naviazaná na základnú dosku. V praxi by to malo znamenať, že ak spravíte počas tohto týždňa inováciu a Windows 10 si bezplatne aktivujete, môžete sa následne vrátiť k staršej verzii systému a v prípade potreby kedykoľvek prejsť opäť na Windows 10. Systém bude automaticky aktivovaný, pretože licenciu ste naviazali na základnú dosku už v minulosti – počas prvej aktivácie.

Prípadne si systém nainštalujte na druhý disk. V oboch prípadoch si zabezpečíte Windows 10 zadarmo – dôležité je, aby sa systém po nainštalovaní aktivoval do 29. júla. Samozrejme, otázne je, či to za tú námahu stojí. Pokiaľ však po „desiatkach“ poškuľujete a zvažujete, že v budúcnosti na tento systém prejdete, týmto spôsobom si zabezpečíte aktiváciu zadarmo. Do úvahy treba brať fakt, že ak počítač alebo základnú dosku vymeníte, licenciu na Windows 10 stratíte

Operačný systém Windows 10 dostane veľkú výročnú aktualizáciu 2. augusta 2016. Tá má priniesť viacero noviniek, vylepšení a opráv.

Článok bol pôvodne publikovaný 25. júla 2016.

Prečítajte si aj:

Poznáme dátum vydania veľkej aktualizácie Windows 10 Anniversary Update

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit