Spoločnosť INFOCAR, je dlhodobo jedným z lídrov na slovenskom trhu vo vývoji vlastného SW a HW v oblasti telematiky a dopravy so špecializáciou na GPS technológie.

Tieto skúsenosti spoločnosť INFOCAR využila v komplexnom produkte s názvom bikeAngel, ktorý slúži na ochranu zdravia a života cyklistov, motorkárov, kolobežkárov, ako aj na stráženie bicyklov, elektrických bicyklov, motoriek, kolobežiek a iných dopravných prostriedkov. Jedná sa teda o čisto slovenský produkt s vlastným vývojom.

Hlavné prednosti zariadenia bikeAngel oproti populárnym, lacnejším trackerom (AirTag, SmartTag a iné) spočívajú v:

1) bikeAngel je zariadenie, ktoré umožňuje spriaznenej osobe odoslanie okamžitého upozornenia v prípade havárie a pádu.

Ak príde kedykoľvek počas jazdy k veľkému mechanickému preťaženiu bicykla, motorky vplyvom pádu alebo nárazu, je táto informácia zobrazená na mobile používateľa pomocou notifikácie. A to je najdôležitejšia funkcia, ktorou sa bikeAngel odlišuje od bežných trackerov. Schopnosť chrániť život a zdravie.

2) bikeAngel je vďaka SIM karte pripojený všade, kde je GSM signál. Bežný tracker funguje len v prípade blízkosti spriahnutých zariadení so zapnutým Bluetoothom a v jeho dosahu!

bikeAngel funguje nonstop – 24/7 vďaka vstavanej SIM karte, ktorá sa pripája k najkvalitnejšej mobilnej sieti GSM v celej EÚ. Takže funguje vždy, bez ohľadu na to, ako ste ďaleko od stráženého zariadenia a funguje aj na neobývaných či odľahlých miestach. To znamená, že môžete byť aj v inom meste či cudzej krajine a viete si skontrolovať polohu či stav zariadenia doma, nastaviť alebo vypnúť stráženie a samozrejme, obdržať okamžité upozornenie v prípade havárie a pádu či pokusu o krádež. A aj mimo domova môžete pohyb zariadenia sledovať a presne lokalizovať.

Bežný tracker na druhej strane využíva bezprostrednú komunikáciu spriahnutých zariadení cez aplikáciu, takže funguje len pri prejazde blízko takéhoto zariadenia, ktoré musí mať zapnutý svoj Bluetooth a tracker sa musí nachádzať v jeho dosahu.

3) bikeAngel je plnohodnotný tracker, ktorý na lokalizáciu využíva aktívnu GPS anténu (GPS sieť). Bežný tracker je vlastne len lokalizátor, ktorý získava svoju polohu len z najbližšieho zariadenia.

bikeAngel vďaka svojím GPS, GSM & Bluetooth anténam sleduje pohybujúce sa vozidlo v reálnom čase, pričom tiež ukazuje jeho smer a rýchlosť. Tieto údaje sú k dispozícii aj spätne a dajú sa exportovať do Stravy, Relivu či GPX formátu.

Bežný tracker nemá žiadny spôsob, ako zistiť svoju aktuálnu polohu, pokiaľ nie je v blízkosti iného spriahnutého zariadenia. A nemá žiadnu históriu svojho pohybu.

4) bikeAngel je zariadenie so skrytou montážou, bez možnosti jeho detekcie.  Napríklad AirTag je zistiteľný každým iPhonom, na ktorý sa pripojí cez službu „Nájsť“.

Náš bikeAngel na seba neupozorňuje ani opticky ani zvukovo. A to ani v prípade detekcie krádeže. Potenciálny zlodej tak vôbec nemusí vedieť, že jeho aktivita bola ihneď zistená a je sledovaný.

AirTag je v prípade krádeže vlastne neúčinný, pretože ak je zlodej sám vlastníkom iPhonu, uvidí upozornenie na hľadanie ním ukradnutého zariadenia sám na svojom smartfóne. Takže vie, že má vypnúť Bluetooth na svojom iPhone, AirTag nájsť a zahodiť.

5) bikeAngel je zariadenie poskytujúce okamžitú indikáciu neoprávnenej manipulácie alebo pokusu o krádež. Bežný tracker na krádež vôbec neupozorňuje a to, že vám niečo ukradli zistíte, až keď to nenájdete! Pričom čas v tomto prípade je veľmi dôležitý faktor.

Zariadenie bikeAngel je schopné detegovať aj minimálny pohyb stráženého zariadenia, teda avizuje už len pokus o krádež bicykla či motocykla. Bežný tracker v prípade krádeže na nič neupozorní. Sú to jednoducho zariadenia pomáhajúce v prípade straty predmetov (kľúče, peňaženky, batohy, batožinu…), ktoré komunikujú cez Bluetooth na vzdialenosť ich dosahu (30-50 metrov).

bikeAngel 1 je zariadenie v tvare krabičky s kabelážou, umožňuje skrytú montáž s napájaním z batérie dopravného prostriedku, preto je určené hlavne pre motorky, e-kolobežky, autá a podobne.Zdroj: bikeAngel
bikeAngel 1 je zariadenie v tvare krabičky s kabelážou, umožňuje skrytú montáž s napájaním z batérie dopravného prostriedku, preto je určené hlavne pre motorky, e-kolobežky, autá a podobne.

bikeAngel je k dispozícii zdarma mobilná aplikácia plná skvelých funkcií. Napríklad zobrazenie prejdenej trasy, štatistických údajov a aktuálnej polohy, stav napájania a nabitia batérie, navigácia k zariadeniu, upozornenie na nehodu – autonómna identifikácia a signalizácia. A kopec iných funkcií.

K bikeAngel je k dispozícii zdarma mobilná aplikácia plná skvelých funkciíZdroj: bikeAngel
K bikeAngel je k dispozícii zdarma mobilná aplikácia plná skvelých funkcií

bikeAngel je technicky kompletne pripravený pre predaj a používanie v krajinách EÚ, vrátane aktívnej SIM karty. Bližšie funkcie a technické informácie nájdete na: https://bikeangel.eu/

Skvelou správou je, že zariadenie bikeAngel už akceptujú (spravidla so zľavou na poistnom) aj poisťovne: ERV Evropská pojišťovna, BikePlanPoisťovňa GENERALI. Napr. GENERALI pri svojom produkte Poistenie bicykla (s platnosťou pre SR a celý svet) v prípade inštalácie bikeAngel už nepožaduje žiadne ďalšie mechanické zabezpečenie.

Pre vyznávačov cyklistiky existuje špeciálne riešenie v podobe bikeAngel2, ktoré si bližšie predstavíme v ďalšom článku.

Zároveň pozorne sledujte web TOUCHIT a súťažte o 2 zariadenia bikeAngel1, ktorým ochránite svojho tátoša a hlavne seba v prípade problému.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Prečítajte si aj: