Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Obľúbená služba Verejný bicykel štartuje od apríla v Košiciach.

Cieľom je poskytnúť bezpečnú dopravu do práce pri obavách z použitia hromadných prostriedkov. Pri jazde je povinné rúško aj rukavice. Prinesie aj edukačnú kampaň k súčasnej vírusovej nákaze priamo na vozidlách.

Poskytovateľ telekomunikačných a zdieľaných služieb ANTIK Telecom obnovuje v obmedzenom rozsahu prevádzku automatickej požičovne Verejný bicykel na území metropoly východného Slovenska. V prvých aprílových dňoch do ulíc umiestni 200 bicyklov. Oproti minulej sezóne Antik prináša zlacnený mesačný paušál za 5 eur (v minulom roku 10 eur) za ktorý môže cyklista využívať bikesharing 30 minút každý deň zadarmo, pričom klienti telekomunikačných služieb Antiku bicyklujú hodinu denne. Priemerná dĺžka jazdy dosahuje 8,5 minúty.

„Bicykle vraciame do našich ulíc v dramaticky odlišnej situácii oproti minuloročnej sezóne. Dnes by sme na základe dopytov našich klientov chceli bicyklami najmä prispieť k zníženiu osobného kontaktu oproti bežným prostriedkom hromadnej dopravy pre ľudí, ktorí sa každý deň potrebujú dostať do práce,“ vysvetľuje Peter Blaas, Business Development Director ANTIK Telecom. „Naše vozidlá sme sa zároveň rozhodli využiť pre verejnú vzdelávaciu kampaň na podporu boja proti vírusu. Vďaka charakteru služby sa takéto informácie dostanú naozaj do každého kúta mesta.“

Oproti roku 2019 umiestňuje Antik do mesta pre začiatok len tretinu bicyklov, ktoré oproti stavu pred pandémiou, keď boli vo veľkom využívané na cesty za zábavou a do škôl budú pravdepodobne používané najmä na dochádzanie do práce. Jazda na bicykli pri povinnosti nosiť rúško či rukavice a dodržiavaní vzdialenosti 5m od najbližšieho cyklistu môže prispieť k zamedzeniu osobného kontaktu, ktorému sa pri použití autobusu či električky nedá úplne vyhnúť. Okrem nového lacnejšieho mesačného paušálu je takisto možné využiť jazdu za jedno euro na hodinu s minútovou tarifikáciou alebo celosezónny paušál za 30 eur, ktorý umožňuje jazdu hodinu denne bezplatne, pričom klienti telekomunikačných služieb Antiku môžu bicyklovať dve hodiny. Depozit za službu je 20 eur (bezplatne pre klientov) a minimálna suma dobitia kreditu je 10 eur.

Značky: