Nie, nenapísal o tom knihu, stalo sa tak počas rozhovoru v audio aplikácii Clubhouse, v rámci ktorej poskytol vôbec prvý rozhovor (Clubhouse je stále dostupný iba pre iOS zariadenia).

Rozhovor viedol redaktor CNBC a NY Times, Andrew Ross Sorkin, ktorý sa okrem množstva iných zaujímavých otázok pýtal zakladateľa Microsoftu a svetovo známeho filantropa aj na to, aký telefón, resp. aký operačný systém v ňom preferuje a prečo.

Bill Gates

Bill Gates

Je zrejmé, že to nebude Windows Mobile, lebo tento operačný systém neustál tlak a kvality konkurencie, takže mu zostali na výber dve možnosti – iOS alebo Android. Bill Gates na túto otázku reagoval veľmi pohotovo a bez zbytočného vykrúcania, pričom uviedol, že jeho primárne zariadenie má operačný systém Android. Taktiež ale dodal, že vlastní aj iOS zariadenia, nakoľko chce mať prehľad aj o tomto svete. Dôkazom je fakt, že toto vyjadrenie padlo v aplikácii Clubhouse, ktorá je primárne dostupná pre iOS zariadenia (zatiaľ).

Prečo Android? Bill Gates uviedol, že táto platforma mu je bližšia kvôli jej otvorenosti a flexibilnejšej softvérovej integrácii. Okrem toho dodal, že niektorí výrobcovia Android zariadení predinštalujú do svojich smartfónov Microsoft aplikácie, čo sa mu páči a uľahčuje mu to prácu (v rámci iOS by si ich mohol stiahnuť z App Store, či?). Taktiež oceňuje, že výrobcovia Android zariadení sú flexibilnejší v multiplatformovom prepojení. Nakoniec dodal, že proti operačnému systému iOS nič nemá, aktívne ho využíva množstvo jeho dobrých priateľov, no on si viac zvykol na Android.

Bill Gates

Bill Gates

To, aký model, resp. značku telefónu používa neuviedol, no je viac ako pravdepodobné, že to bude nejaký vlajkový model od spoločnosti Samsung, nakoľko tento výrobca má s Microsoftom viacero nadštandardných spoluprác.

Na záver dodajme, že počas tohoto rozhovoru sa do „miestnosti“ pripojil aj spoluzakladateľ aplikácie Clubhouse, Paul Davidson, a Billa Gatesa uistil, že verzia pre operačný systém Android je preňho prioritou a usilovne na nej pracujú.

A vy ste na tom ako? Android? iOS? A prečo? Vaše preferencie nám zanechajte v komentároch pod článkom.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Clubhouse je nový hit medzi sociálnymi sieťami: Čo to je a ako funguje?

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE