Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Technologická skupina BiQ Group rastie a jej súčasťou sa stáva vývojárska firma z Brna, ktorá sa špecializuje na webové technológie – PUXdesign.

Jej najsilnejšou doménou je zákazkový vývoj webových aplikácií, predovšetkým klientskych portálov a e-commerce segmentu, ktoré dodávajú vrátane používateľského výskumu, UX/UI a dlhodobého rozvoja. Cieľom akvizície je okrem prehĺbení kompetencií aj pomoc v biznisovom raste a hľadaní synergií medzi dcérskymi firmami naprieč skupinou. Celková hodnota firmy PUXdesign dosiahla výšku viac ako 4 miliony eur, výška akvizície sa pohybuje vo vyšších stovkách tisíc eur za väčšinový podiel. Obrat firmy v roku 2022 bol viac ako 2,5 milióna eur, čo je oproti minulému roku nárast o 25 %.

„Do skupiny BiQ Group vstupujeme s očakávaním, že to našej firme pomôže ďalej rásť, najmä prostredníctvom veľkých klientov. Spoločne sa chceme posunúť aj na západné trhy, čo si vyžaduje ďalšiu výraznú profesionalizáciu a znalosť miestneho podnikateľského prostredia,“ hovorí o akvizícii Tomáš Hložánek, zakladateľ a generálny riaditeľ PUXdesign.

„Naša stratégia budovania skupiny BiQ je založená na vývoji komplexných riešení pre najväčších hráčov na trhu, neustálom prehlbovaní kompetencií, zabezpečení dostatočných vývojových kapacít a dlhodobom rozvoji dodávaných systémov. Poskytujeme zázemie pre technologické spoločnosti s obrovským potenciálom rastu a jedinečným know-how. Sme hrdí najmä na spoločnú víziu a názorovú blízkosť. So spoločnosťou PUXdesign si vo všetkých smeroch skvele rozumieme a sme radi, že je súčasťou našej skupiny. Verím, že dokážeme poskytnúť kvalitné zázemie, implementovať potrebné procesy a podporiť tak čo najrýchlejší rast našich dcérskych spoločností,“ vysvetľuje filozofiu skupiny Boris Zovčák, COO a spoluzakladateľ technologickej skupiny BiQ Group.

Viac ako 18 rokov skúseností

Spoločnosť PUXdesign sa za 18 rokov svojej existencie vyvinula z dizajnérskej na fullservise e-commerce agentúru s viac ako päťdesiatimi zamestnancami. Počas svojho pôsobenia získala zákazníkov v celej Európe. V súčasnosti sa špecializuje na optimalizáciu českých a zahraničných webových platforiem pre B2B a B2C klientov. Okrem toho sa zameriava na technologicky zložitejšie riešenia pre rýchle prezentačné webové stránky pre globálnych zákazníkov.

PUXdesign sa orientuje nielen na technologické, ale aj používateľsky prívetivé riešenia biznisových potrieb svojich klientov. Je napríklad dlhoročným dodávateľom globálnej spoločnosti Konica Minolta v Európe, švajčiarskeho výrobcu potrubných systémov Georg Fischer a rýchlo rastúcej českej spoločnosti IDEA StatiCa, ktorú podporuje v jej medzinárodnej expanzii. Vstupom do skupiny BiQ sa PUXdesign pripojil k rodine softvérových spoločností s dlhoročnou históriou, ako sú BOOTIQ v Českej republike a na Slovensku, Novasoft, EEA a Bluesoft. V rámci skupiny BiQ Group bude pokračovať najmä v rozvoji svojej dlhodobej stratégie, v rámci ktorej podporuje spoločnosti B2B a B2C v ich globálnom biznise a dodávke e-commerce riešení. V spolupráci s BiQ Group bude mať zároveň prístup na zahraničné trhy ich klientov v rámci spolupráce na webových riešeniach z Českej republiky.

Značky: